ГоловнаНовини17-ий Європейський футбольний тиждень (ЄФТ) Спеціальної Олімпіади

17-ий Європейський футбольний тиждень (ЄФТ) Спеціальної Олімпіади

 
ЄФТ 2017 – проект Спеціальної Олімпіади з УЄФА, створює європейським футбольним співтовариством більше можливостей у футболі людям з відхиленнями інтелекту. Близько 45000 спортсменів з 27 травня по 4 червня братимуть участь в 400 футбольних подіях в 50 країнах континенту при підтримці 37 Національних футбольних федерацій, 60 футбольних клубів (включаючи офіційних представників-посланців Спеціальної Олімпіади в Європі Celtic FC, Tottenham Hotspur, Inter, Milan) та вищого рівня футбольних ліг Італії Serie A і B, Бундесліги, польської Ekstraklasa, Угорської NB I, а також нідерландської та бельгійської ліг. ЄФТ 2017 заохочує грати в “Об’єднаний футбол”, коли в одній команді гратимуть футболісти з і без вад, а також заохочує зосередитись на футбольному фітнесі і здоровому способі життя.
 
19 травня від 11.00 до 16.00 в спорткомплексі Національного педагогічного університету ім. Драгоманова (вул. Тургенівська, 3-9) м. Київ відбудеться Всеукраїнський турнір з “об’єднаного” футболу 7Х7 серед дітей віком 8-12 років за сприяння Асоціації футболу інвалідів України та міжнародної страхової компанії MetLife. В рамках турніру пройде тренування для маленьких футболістів віком 4-7 років за програмою Спеціальної Олімпіади «Маленькі спортсмени». Працівники MetLife долучаться в якості волонтерів і партнерів на футбольному полі.
 
Фінальною частиною ЄФТ 2017 в Україні стануть Всеукраїнські змагання з футболу серед чоловічих та жіночих команд (вік учасників від 14 років) 24-25 травня в м. Кременчук на стадіоні «Кремінь-Арена» (вул. Чкалова, 6-А. Міський сад).
 
Футбол є одним із найпопулярніших видів спорту Спеціальної Олімпіади Європи/Євразії з 33 офіційних олімпійських видів, котрим займаються 133,000 осіб з відхиленнями інтелектуального розвитку в 58 країнах. В Україні до футболу залучені майже 3000 спортсменів з відхиленнями у розумовому розвитку, яких тренують 220 тренерів, що пройшли спеціальне навчання для роботи с такими особливими людьми. 
 
Посланцями футболу Спеціальної Олімпіади в світі є зараз Robert Lewandowski з “Баварії”, Dani Alves і Leo Messi з “Барселони”, Christian Kerembeu, (гравець збірної Франції 1992-2002, чемпіон світу ), Пеле і Kaka (знамениті бразильські футболісти), Osvaldo “Ossie” Ardiles (знаменитий аргентинський футболіст), Hidetoshi Nakata (гравець року в Азії, AC Roma), Kevin Keegan (знаменитий англійський футболіст).
 
Приходь та підтримай спортсменів Спеціальної Олімпіади!
 
Андрій Підварко,
директор СОУ 
 
 

 

Популярні новини