ГоловнаНовиниІсторичний успіх українських каноїстів та байдарочників на чемпіонаті світу

Історичний успіх українських каноїстів та байдарочників на чемпіонаті світу

На чемпіонаті світу з веслування на байдарках та каное, що закінчився сьогодні у Копенгагені, українські веслувальники показали найкращий результат у своїй історії. Наші каноїсти та байдарочники вибороли загалом 5 медалей, три з яких – золоті!

Найуспішніше виступила мульти-медалістка Токіо-2020 Людмила Лузан, котра здобула одразу три медалі різного гатунку! Разом з напарницею Анастасією Четверіковою, з якою здобули олімпійське “срібло”, Людмила цього разу святкувала перемогу на тій же дистанції – 500 метрів у каное-двійці. Також Лузан виборола “срібло” у каное-одиночці на 500 метрів, де на Олімпіаді взяла “бронзу”. Але на чемпіонаті світу Людмила не обмежилася двома нагородами, ще й ставши бронзовою призеркою у складі четвірки каноїсток все на тих же 500 метрах (разом з Оленою Циганковою, Юлією Колесник та Анастасією Четверіковою).

Таким чином, Людмила Лузан оновила рекорд за кількістю медалей, які вигравали українці на одному чемпіонаті світу – три.

Ще два “золота” чемпіонату світу здобули чоловічі четвірки байдарочників та каноїстів: Віталій Вергелес, Андрій Рибачок, Юрій Вандюк, Тарас Міщук (каное-четвірка, 500 метрів), Олег Кухарик, Дмитро Даниленко, Ігор Трунов, Іван Семикін (байдарка-четвірка, 500 метрів).

У медальному заліку Україна замкнула топ-3 завдяки трьом виграним золотим медалям. Переможцями стали веслувальники з Угорщини, які здобули 18 нагород (шість – найвищого гатунку).

Результат України на чемпіонаті світу є найкращим в історії: ніколи раніше українські веслувальники не фінішували навіть у топ-7 медального заліку.

Популярні новини