ГоловнаНовиниБронзова медалістка Людмила Лузан: "Мамо, я це зробила!"

Бронзова медалістка Людмила Лузан: “Мамо, я це зробила!”

Тринадцятий день Ігор у Токіо Україна розпочала зі здобуття «бронзи», поповнивши  свій медальний залік 12-ю олімпійською нагородою. Уже зараз наша команда перевершила досягнення на попередній Олімпіаді у Ріо, де українці вибороли 11 медалей.   

Третьою в фіналі у веслуванні на каное-одиночці, на дебютній для Олімпіади спринтерській дистанції у 200 метрів, стала дворазова чемпіонка Європи з Івано-Франківська Людмила Лузан.

У важкому заїзді 24-річна українка фінішувала з результатом  47,034 секунди, пропустивши вперед  американку Невін Гаррісон (45,392 сек.) та  Лоуренс Венсант-Лапуант з Канади (46,786 сек.).

Драматизму додало те, що  долю «бронзи» визначив фотофініш, який підтвердив, що українка в боротьбі за п’єдестал випередила Дороту Боровску з Польщі лише на 0,082 секунди.

  • «Мені здається, що я сплю, і все це мені сниться. Адже я стільки років йшла до цієї медалі. Я впевнена, що на наступних Іграх я поборюся і за „золото“. Втім, ще на цій Олімпіаді у мене ще буде коронна дистанція — 500 метрів у двійці, і я не збираюся здаватися. Моя мама мріяла, що я буду на Олімпіаді і здобуду медаль. Мамо, я це зробила!» — сказала Людмила Лузан, котра розплакалась від щастя, в ефірі «UA:Перший».
  • «Я просто бачила фініш і їхала з усіх сил до нього. Я знала, що вода розсудить, хто на що заслужив, – додала бронзова медалістка,  – заїжджала на фініш і відчувала: ось, тут останній гребок. Не зрозуміла, що я в трійці. Мені здалося, що можу бути й четвертою-п’ятою. Одразу засмутилась: напевно, могла краще, десь, може, щось не так зробила. Поїхала прямо, не дивлячись нікуди. Потім  розвертаюся й дивлюсь на табло, і я третя! В мене просто сльози щастя на очах”.

Нагадаємо, що саме в цій дисципліні золоті медалі на Іграх в Ріо-2016 та Лондоні – 2012 виборював нинішній головний тренер збірної України, дворазовий олімпійський чемпіон Юрій Чебан.

На Олімпіаді в Токіо нагорода Лузан – перша для України у веслуванні.

Популярні новини