ГоловнаНовиниСпорт – без кордонів

Спорт – без кордонів

У Берегові розіграно 140 комплектів нагород! На вже традиційний турнір в місто над Веркею з’їхались 390 юних спортсменів з 7 країн Близького Зарубіжжя (Угорщина, Словаччина, Румунія, Сербія, Хорватія, Словенія, Чехія). Україна була представлена командами з Києва, Рівного, Чернівців, Тернополя, та багатьох інших міст. Прибули також юні спортсмени з Донецька. Честь Закарпаття захищали борці Берегова (їх понад 70), Мукачева, Виноградова, Тячева, В. Березного.

“За останні 20 років ми підняли планку греко-римської боротьби на Закарпатті на такий рівень, що випередили навіть такі мегаполіси, як Харків, Донецьк, Луганськ тощо,  мовить віце-президент федерації греко-римської боротьби України та нашої області, майстер спорту міжнародного класу, екс-чемпіон Європи Іван Кукушкін. – Серед наших борців є чемпіони та призери першості світу, Європи, України. Причому як серед дорослих, так і юних спортсменів”.

На урочистому відкритті змагань до учасників звернулися голова обласної організації ФСТ «Колос» АПК України, генеральний директор  ДОГ ЄВЦ УСБ «Закарпаття Микола Тимчак, заступник голови Берегівської РДА Віталій Матій, консул Угорщини  в області (м. Берегово) Ігнац Нодь, віце-президент федерації греко-римської боротьби України та Закарпаття, мсмк Іван Кукушкін.
Присутні хвилиною мовчання вшанували жертв голодомору (1932–1933 рр.), який визнаний геноцидом багатьма країнами та міжнародними організаціями.

Юні борці змагалися у 32 вагових і 3 вікових категоріях.
У підсумку перше загальнокомандне місце здобули господарі, друге – мукачівці, третє – збірна Тячева. Представники Румунії завершили поєдинки четвертими, Угорщини –  п’ятими. Минулої неділі відбулося урочисте нагородження призерів.
“Загалом було розіграно 140 комплектів медалей різного ґатунку і стільки ж персональних міні-кубків, –  сказала одна з організаторок змагань мс СРСР Олена Чуха. – Командам традиційно вручили великі золотисті трофеї”.

Даний турнір – ювілейний, адже проводиться втридцяте. Окрім змагань, юні спортсмени мали змогу ознайомитись з видатними місцями Берегова, а протягом трьох днів перебування на спортивно-навчальній базі “Закарпаття” безкоштовно спробувати “міць” та оздоровчі властивості термального басейну.
Після кількаденного відпочинку на наших борців чекають нові випробування – участь в подібному міжнародному турнірі в Сату-Маре (Румунія), який відбудеться вже 5 грудня.

Василь Гаджега,
голова Закарпатської АСЖУ

 

Популярні новини