ГоловнаНовиниЄвропейський баскетбольний тиждень Спеціальної Олімпіади Європи/Євразії

Європейський баскетбольний тиждень Спеціальної Олімпіади Європи/Євразії

Спеціальна Олімпіада України з гордістю повідомляє, що після багаторічної, кропіткої та наполегливої діяльності 12-й Європейський Баскетбольний Тиждень (ЄБТ) підтримали гіганти європейського баскетбольного співтовариства ФІБА Європа і Євроліга баскетболу.

Метою цьогорічного ЄБТ СОЄ/Є є розширення можливостей по всій Європі для дорослих і дітей з розумовими вадами. В фокусі ЄБТ 2015 – зосередження на міні-баскетболі, баскетболі 3х3 та «Об’єднаному» баскетболі.

Спеціальна Олімпіада України для людей з відхиленнями у розумовому розвитку в рамках ЄБТ проводитиме в 9 областях країни за участю близько тисячі спортсменів СО локальні турніри, два регіональні турніри, медичну програму СО «Здорові спортсмени», семінар для баскетбольних координаторів і тренерів. Спільно з Федерацією баскетболу України 28–29 листопада для 12 команд відбудеться і національний турнір в м. Херсон. Усього ці події триватимуть з 27 до 6 грудня 2015 року.

ФІБА Європа і ONE TEAM Євроліги баскетболу, а також 25 національних федерацій баскетболу і 60 професійних клубів по всій Європі підтримають Європейський тиждень баскетболу в якому братимуть участь 18500 спортсменів з 33 країн. Команди СО також гратимуть у 12 матчах Євроліги баскетболу 2–4 грудня як ОДНА КОМАНДА.

«ФІБА Європа рада продовжити довгострокове партнерство зі Спеціальною Олімпіадою, яка є частиною нашої місії зі сприяння баскетболу для всіх. Я цього року особливо заохочую зосередитися на міні-баскетболу і «Об’єднаному» баскетболі», – сказав Каміл Новак, Генеральний секретвр ФІБА Європа.

«Це велика честь для нас продовжувати підтримку Спеціальної Олімпіади, яка використовує силу спорту для боротьби проти дискримінації людей з розумовими вадами і використовує баскетбол для їх інтеграції в громадянське суспільство», – наголосив Джорді Бертомео президент і головний виконавчий директор Євроліги баскетболу.

Генеральний секретар Федерації баскетболу України Володимир Драбіковський підкреслив, що ФБУ була першою національною федерацією з видів спорту, яка в 2003 році офіційно підтримала Спеціальну Олімпіаду України і робитиме цей благородний вчинок і надалі.

ЄБТ в Україні відбудеться за підтримки Федерації баскетболу України, компанії «МакДональдс», Міжнародного жіночого клубу Києва та Асоціації спортивних журналістів України.

Андрій Підварко,
виконавчий директор
Спеціальної Олімпіади України
 

Популярні новини