ГоловнаНовиниФутбол повертається у мороз

Футбол повертається у мороз

Попри морозну погоду за вікном та снігову хурделицю, на українські стадіони повернувся футбол. Настільки раннього відновлення чемпіонату після зимової перерви український футбол ще не бачив, але напружений календар змусив команди виїжджати із сонячної Туреччини до холодної України. І незважаючи на погодні перепони, всі матчі УПЛ були зіграні та подарували чимало інфоприводів.

Перенесення матчу та втрата очок для «Шахтаря»

Все ж таки вчасно усі матчі не відбулися. Гра між «Колосом» та «Шахтарем», що була запланована у Ковалівці, була перенесена на наступний день до Києва через складні погодні умови. Клуби між собою домовилися без зайвих конфліктів, тому загострювати увагу на цьому, мабуть, не варто.

Відтермінування матчу на день не допомогло – мороз та не найкращої якості газон завадив продемонструвати всі свої якості, напрацьовані на зборах. «Колос» вистояв у грі з «Шахтарем», заробивши перші історичні пункти у протистояннях з «гірниками», а от донеччани знову відстають від лідера чемпіонату «Динамо» на 3 очки.

Блискуче повернення Артема Бєсєдіна у склад «Динамо»

В суботу на стадіоні «Динамо» імені Валерія Лобановського сніг вдалося розтопити завдяки запалу Артема Бєсєдіна. Гравець не брав участі  в офіційних матчах понад рік. На повернення гравця у гру більше за нього самого чекали хіба що фани «Динамо» – з обережністю, без надмірного оптимізму, але із зацікавленням. І «Бєс» не підвів – кращого повернення годі було й чекати. Безумовно, вдавалося не все, вистачало помилок, але два зарахованих голи й один з офсайду говорять самі за себе. Чого-чого, а бажання форварду не позичати.

Вольова перемога «Динамо» над «Олімпіком», який також встиг відзначитися швидким голом, допомогла киянам втриматися на першій сходинці, зміцнивши свої позиції. Вийшла гарна репетиція перед грою в єврокубках проти бельгійського «Брюгге».

Фото прес-служби ФК “Динамо” (Київ)

Расистський скандал у «бронзовому» матчі між «Зорею» та «Десною»

Без перебільшення центральний матч туру зіграли у Запоріжжі «Зоря» та «Десна». Гра стала цікавою не лише через напружену боротьбу та непрогнозований результат, але й завдяки невихованості працівників чернігівської команди. Такі випадки перекреслюють усі спортивні складники: після одного з ігрових епізодів у трансляцію матчу потрапили образливі вигуки на адресу леніонерів “Зорі” з лави запасних «Десни». Цей факт відзнаичв у своєму післяматчевому рапорті рефері, а луганський клуб скерував до Комітету етики та чесної гри УАФ лист-звернення, в якому звертає увагу, що образи мали расистсьикий підтекст. Які санкції загрожують команді з’ясує відповідний Комітет УАФ, однак чернігівцям варто й самим провчити винуватця.

Фото прес-служби ФК “Зоря”

Відкинувши негатив, матч вийшов цікавим: дебют іранця Шахаба за “Зорю”, дубль Олександра Гладкого, котрий, забивши свій 90-ий матч у чемпіонатах України, увійшов до ТОП-10 снайперів Ліги, та запекла боротьба за третю сходинку чемпіонату.

Фото прес-служби ФК “Зоря”

Бій у Львові та яскравий дебют Цитаїшвілі

Не скажеш, що гра «Рух» – «Ворскла» викликала захват, але окремі моменти заслуговують на увагу. Дебютант елітного дивізіону ніяк не може розжитися перемогами: єдиною звитягою залишається резонансний розгром  над «Дніпром-1» наприкінці минулого року. Нічия з «Ворсклою»  стала вже сьомою для львів’ян цього сезону, більше мирових лише в іншого новачка – «Інгульця». Суперечливий  пенальті та сольний прохід орендованого у «Динамо» Георгія Цитаїшвілі не допомогли виявити сильнішого у цій грі.  Яскравий гол, що приніс гостям одне очко, став для Цитаїшвілі дебютним в УПЛ.

Фото Євгена Кравса

Кармічна перемога «Дніпра-1»

У першому колі дніпряни часто скаржилися  на те, що Фортуна  відвернулася від них, мовляв у свої ворота залітали голи, які не мали б, а у чужі –  не ліз, наче зачаклований. І у багатьох випадках з гравцями «Дніпра-1» можна було погодитися. І от, нарешті Фортуна повернула  боржок. Кілька помилок голкіпера «Інгульця», трохи талану і, як наслідок, впевнена перемога та просування турніркою догори. «Дніпро-1» залишив останню сходинку, куди опустився «Минай».

Мілевський знову в УПЛ, але поки без голів

Давайте відверто, навряд чи велике число фанів раніше чекало на протистояння закарпатського «Миная» та ПФК «Львів». Але цього разу, наче у паралельному всесвіті, очей до матчу було прикуто не менше, ніж до ігор грандів. Всім було цікаво, чи з’явиться Артем Мілевський «у старті» у першому матчі після повернення до України та чи зможе допомогти команді. Очікувань було більше, ніж справи. Артем хоча й виглядав непогано, видав кілька потенційних гольових пасів, але партнери скористатися нагодою не змогли.

Натомість захист закарпатців «підклав свиню» – ще один дубль цього туру від бразильського нападника «Львова» Альваро. «Лиси» опустилися на дно турнірної таблиці, а Василю Кобіну доведеться шукати варіанти, аби зберегти команду в еліті.

Трудова перемога «Олександрії» за рівної гри

Багато боротьби, нереалізованих шансів та фолів – такий короткий опис матчу «Маріуполя» та «Олександрії», що, як і матч «Зоря» – «Десна», відбувся  у Запоріжжі. У таких випадках кажуть, що переміг той, хто мав більше бажання. Олександрійці сповнені амбіцій повернутися до єврокубків, але для цього потрібно провести ще чимало  роботи, а конкуренти також на місці не сидять.

Нас очікує вогняна розв’язка сезону УПЛ, де питань наразі більше ніж відповідей – «Хто стане чемпіоном?», «Хто вилетить до Першої ліги?» та «Які команди представлятимуть Україну в єврокубках?». Не перемикайтесь, буде гаряче.

Влад Дунаєнко, член АСЖУ

Популярні новини