ГоловнаНовиниВп’яте – найкращий

Вп’яте – найкращий

Олімпійський дім – улюблене місце зустрічей, пов’язаних зі спортом. Ось і сьогодні, 20 травня, саме тут відбулося вшанування найкращого спортсмена і тренера України в квітні – дворазового чемпіона Європи зі спортивної гімнастики Олега Верняєва та його особистого тренера Геннадія Сартинського.

Цю добру традицію нагороджувати найкращого атлета і тренера місяця в країні НОК запропонував уже чимало років тому. І кожного разу робить це цікаво, яскраво і тепло. І як завжди цей захід зібрав багато представників ЗМІ.

Нагадаю, що цю надзвичайно поважну в світі спорту нагороду Олег Верняєв та Геннадій Сартинський отримали від президента НОК України, олімпійського чемпіона Сергія Бубки за блискучий виступ на змаганнях у квітні в Монпельє (Франція), де киянин вперше у кар’єрі став абсолютним чемпіоном Європи у багатоборстві та виборов золоту медаль у вправах на паралельних брусах.

«Не перестаю захоплюватися та пишатися цим талановитим та успішним спортсменом. Останній раз українським гімнастам вдавалося здобути найвищу нагороду у багатоборстві на європейській першості 15 років тому. Завдяки своєму досягненню Олег став третім в історії незалежної України абсолютним чемпіоном Європи після олімпійського чемпіона Ігоря Коробчинського та Олександра Береша. Феноменальні результати та досягнення Олега просто вражають!» – підкреслив під час нагородження Сергій Бубка.

Президент НОК тепло і сердечно подякував Олегу Верняєву, його наставника Геннадія Сартинського, батьків гімнаста за чудові успіхи на змаганнях. І щиро побажав уже п’ятиразовому найкращому атлету місяця в Україні нових перемог на славу улюбленої країни.

До побажань головного олімпійця України приєдналися і віце-президент Федерації гімнастики України, олімпійська чемпіонка Оксана Омельянчик.

Ще однією приємною новиною для героїв квітня та й усіх інших збірників України зі спортивної гімнастики стало повідомлення, що НОК України остаточно вирішив питання по придбанню нового сучасного спортивного килима, який відповідає всім найвищим технічним стандартам цього чудового виду спорту. Будемо чекати від Олега Верняєва та його колег по збірній України зі спортивної гімнастики нових перемог!

Олександр Хілюков

Популярні новини