ГоловнаНовиниВітаємо із 30-річчям Національний Олімпійський комітет України!

Вітаємо із 30-річчям Національний Олімпійський комітет України!

Саме сьогодні, 22 грудня 1990 року,  І Генеральна асамблея засновників НОК ухвалила історичне рішення щодо створення Олімпійського комітету України.

Під егідою НОКу  за роки Незалежності України на Олімпійських іграх наші спортсмени вибороли 122 медалі, на Юнацьких Олімпійських іграх здобули 97 нагород, на Європейських іграх – 98 медалей.

Перш за все хочемо висловити Національному олімпійському комітету повагу за постійну підтримку олімпійців України в їхньому прагненні здобувати найвищі щаблі світового спорту, славлячи своїми досягненнями Українську Державу. Не можемо оминути увагою й важливої праці, яку здійснює НОК України для популяризації спорту серед дітей та аматорів, що є неодмінною запорукою здорової нації. Ці основоположні принципи діяльності Олімпійського комітету перетинаються із важливими суспільними функціями, які виконують мас-медіа – інформування про спорт найвищих досягнень і пропагування здорового способу життя.

Поєднуючи свої зусилля на службі у суспільства, НОК і журналісти завжди йдуть поруч. Приємно констатувати, що на цьому шляху ми відчуваємо відкритість Національного олімпійського комітету України та готовність до співпраці.  Засоби масової інформації неодмінно шукатимуть причини усіх, без винятку, подій, що відбуваються, аби з’ясувати те найважливіше, для чого існує наша професія – істину.  Переконаний, що такі ж прагнення у наших колег-олімпійців, а тому й надалі сподіваємося на плідну співпрацю у з’ясуванні актуальних питань для української спільноти.

У складні економічні часи, пов’язані з окупацією російськими збройними формуваннями східних земель України та анексією Криму, спорт і журналістика у нашій країні зазнали важких ударів. Пандемія COVID-19 ще більш ускладнює життя, однак, якщо нам випало жити у таких непростих реаліях, маємо ставати дедалі міцнішими, аби перебороти труднощі.

Зберігаймо оптимізм та віру у спільну Українську перемогу, і не лише на спортивних майданчиках. 30 років НОКу – це й 30 років Незалежній Україні, а, отже, й одночасний початок відліку синьо-жовтих звитяг!

Здоров’я Вам, колеги, людського добра та натхнення! І, звісно, яскравих тріумфів українським олімпійцям, які роблять усіх нас найщасливішими людьми на планеті!

З повагою,

правління Асоціації  спортивних журналістів України

Популярні новини