ГоловнаНовиниІз Сергієм Бубкою до нових перемог!

Із Сергієм Бубкою до нових перемог!

Теплим, сонячним днем 7 жовтня 2014 року в Київському готелі «Прем’єр-палац» відбулася ХХIХ звітно-виборна Генеральна асамблея Національного олімпійського комітету України. Її головний підсумок – великий спортсмен і чудова людина, член Виконкому МОК і віце-президент Міжнародної Асоціації легкоатлетичних федерацій, олімпійський чемпіон Сергій Бубка знову переобраний президентом НОК України на новий чотирирічний термін до 2018 року. Цю відповідальну і найважливішу для олімпійського руху країни посаду Сергій Бубка обіймає з 2005 року.

І працює на цій нелегкій посаді він дуже навіть успішно. Як усередині України, так і в планетарному масштабі авторитет нашого НОКу за останнє десятиліття незмірно виріс. Стабільні й високі результати регулярно показують наші олімпійці. Стосується це і літніх, і зимових Олімпіад – десятки атлетів України повернулися з Лондона і Сочі з медалями. Настільки ж успішно на юнацьких Іграх виступають наші юні спортсмени. У спорті Україні є чим пишатись! І величезна заслуга в цьому належить також Національному олімпійському комітету, який раз на чотириріччя звітує про свою багатогранну діяльності перед своїми членами.

Асамблеї НОК України завжди викликають підвищений інтерес з боку зарубіжних колег, які із задоволенням і великою користю для себе приїжджають до Києва, щоб перейняти досвід роботи команди Сергія Бубки. Ось і цього разу в засіданні ХХIХ Генасамблеї взяли участь кілька дуже поважних представників міжнародного спортивного й олімпійського руху. І серед них член Виконкому МОК, президент Європейських олімпійських комітетів Патрік Хіккі (Ірландія).

Після численних привітань, поздоровлень і нагороджень учасників та гостей Генасамблеї, звітів президента про діяльність НОКу та ревізійної комісії та їх обговорення, затвердження нової редакції Статуту НОК відбулися вибори членів Національного олімпійського комітету України на 2014-2018 рр., а також вибори керівних органів шанованої громадської організації. Членами НОК України на новий чотирирічний термін обрано 154 людини, які представляють – Федерації з олімпійських видів спорту, члени МОК в Україні, керівники регіональних відділень НОК, атлети-олімпійці, члени комісій ЄОК в Україні, Олімпійської академії України, громадські об’єднання та організації фізкультурно-спортивного напряму, органи державного управління.
Кандидатуру Сергія Назаровича Бубки на посаду президента Національного олімпійського комітету України висунули 49 суб’єктів олімпійського руху. І серед них Асоціація спортивних журналістів України. Він і був обраний на цю відповідальну посаду – одноголосно! З чим ми прославленого олімпійця-чемпіона і вітаємо! Членом Національного олімпійського комітету України (на четвертий термін поспіль) став і президент АСЖУ. Постараюся і далі по повній програмі виправдовувати довіру колег-журналістів і членів нового складу НОК …

Кілька слів ще про одну дуже приємну подію, що мала місце на нинішній Генасамблеї. Вівторок, 7 жовтня 2014, назавжди увійде в історію українського карате: в цей день Українська федерація карате (разом з федераціями ушу і танців) була прийнята до олімпійської родини як суб’єкт олімпійського руху. Це визнання великих зусиль керівників УФК з розвитку чудового виду спорту в країні і досягнень українських каратистів за останні чотири роки на міжнародній арені. Безумовно, це також і аванс на майбутнє: тепер всі ми будемо з нетерпінням очікувати історичного рішення МОК про включення карате до програми Олімпійських ігор. Переконаний, що за активної і серйозної роботи Міжнародної федерації карате (WKF), підтриманої всіма її членами (близько 190 країн) цей день не за горами. Тим більше, що карате, поряд з іншими олімпійськими і декількома неолімпійськими видами спорту, вже включено до програми перших Європейських ігор, які з ініціативи ЄОК пройдуть у 2015 році в Баку. Асоціація спортивних журналістів України сердечно вітає своїх надійних друзів-партнерів, Українську федерацію карате, з цією довгоочікуваною подією. Разом ми цю заповітну мрію обов’язково втілимо в життя! ..

А завершилась ХХIХ Генасамблея розглядом та прийняттям Програми основних завдань своєї діяльності на 2014-2018 роки. Вони серйозні, амбітні. І для їх виконання всім членам НОК і активістам олімпійського руху в Україні належить неабияк потрудитися.

Михайло Волобуєв,
президент АСЖУ, член НОК України,
спеціальний кореспондент «Правды Украины» і сайту АСЖУ на
ХХIХ Генасамблеї НОК

На фото: кадри з ХХIХ Генеральної Асамблеї НОК України.

Фото Павла Кубанова

попередня стаття
наступна стаття

Популярні новини