ГоловнаНовиниАСЖУ визначила номінантів у Збірній України з футболу

АСЖУ визначила номінантів у Збірній України з футболу

Експертна Рада Асоціації спортивних журналістів України відзначила найбільш ефективних гравців синьо-жовтих у Лізі Націй УЕФА

Цьогорічні матчі національної команди України з футболу в елітній групі Ліги націй УЕФА подарували фактично весь спектр емоцій вболівальникам. Була і вольова перемога у стартовому матчі зі Швейцарією, і розгромні поразки від Іспанії та Франції, але водночас й історичний тріумф над Іспанією, за яким на власні очі спостерігали понад 10 тисяч фанів на НСК “Олімпійський”. За часів пандемії така аудиторія на міжнародному матчі стала просто унікальним досягненням! А кількома днями раніше матчу з піренейцями близько 17 тисяч глядачів стежили на головній арені країни за перипетіями іншої зустрічі Україна-Німеччина. Безумовно, ці спогади для українських шанувальників футболу залишаться чи не найяскравішими у 2020-му. Звісно, враження від сезону зіпсувало рішення УЕФА зарахувати технічну поразку українцям у грі зі Швейцарією, незважаючи на готовність України зіграти у Люцерні. Однак є сподівання, що УАФ вдасться відновити справедливість у Спортивному арбітражному суді у Лозанні.

У будь-якому разі, майстер-клас, який з гідністю пройшли синьо-жовті в елітній лізі, не залишився поза увагою Експертної Ради АСЖУ, до якої входять члени правління професійної громадської організації. За підсумками сезону збірної, експерти Асоціації визначили номінантів сезону. Переможці були оголошені 7 грудня, на підсумковому Експерт-клубі УАФ-Parimatch.

Дебют року

Георгій Бущан

Відкриття року

Ілля Забарний

Стабільність року

Руслан Малиновський

Гол року

Віктор Циганков (у ворота збірної Іспанії)

Перемога року

Україна – Іспанія 1:0

Повернення року

Олександр Шовковський

(у заявці на гру з Францією)

Також АСЖУ відзначила, що в осінніх матчах збірної України взяв участь 31 футболіст. Найбільше ігрових хвилин на полі провів Роман Яремчук (454 хвилин). Трійку гвардійців доповнили Андрій Япмоленко (435 хвилин) та Руслан Малиновський (405 хвилин).

Цієї осені у складі головної команди дебютувало одразу 9 новачків:

Олександр Тимчик, Богдан Михайличенко, Ігор Харатін, Георгій Бущан, Юхим Конопля, Ілля Забарний, Євген Чеберко, Олександр Зубков та Валерій Бондар.

Правління АСЖУ

Популярні новини