ГоловнаНовиниВізьмемося за руки, друзі!

Візьмемося за руки, друзі!

13 квітня 2013 року о 10 годині, за адресою: м. Черкаси, Легкоатлетичний манеж СДЮСШОР (вул.Пастерівська,102), відбудеться відкриття Національного турніру Спеціальної Олімпіади України (СОУ) з легкої атлетики. Сам захід проходитиме з 12 по 13 квітня та збере спортсменів з відхиленнями у розумовому розвитку з 8 провідних регіонів України.

Спеціальну Олімпіаду України, що відстоювала престиж країни на Всесвітніх Зимових Іграх СО 2013 в південній Кореї, вже чекає проведення турніру всеукраїнського масштабу. 10 команд зберуться у Черкасах, щоб взяти участь у змаганнях «королеви спорту». Люди з відхиленнями у розумовому розвитку клубів СОУ, учні спеціальних шкіл-інтернатів, вихованці будинків-інтернатів та партнерських громадських організацій – всі вони спортсмени Спеціальної Олімпіади України, які кидають виклик долі та демонструють нашому суспільству яскравий приклад мужності та сили духу. Через наймасовіший вид спорту – легку атлетику, СОУ намагається залучити до занять фізичної культури і спортом якомога більше інвалідів з розумовими вадами з метою їх оздоровлення, встановлення дружніх стосунків та залучення до здорового способу життя.

Спеціальні Олімпіада – це найбільша у світі програма спортивних тренувань та змагань впродовж року для людей з вадами розумового розвитку. Заснована у 1968 році пані Юніс Кеннеді Шрайвер, сестрою президента США Джона Ф. Кеннеді, Спеціальна Олімпіада є всесвітнім рухом, який зараз налічує більше 4 мільйонів спортсменів у 177 країнах світу.
Рух Спеціальної Олімпіади в Україні існує з 1991 р.
З 2001 року Спеціальна Олімпіада України є всеукраїнською організацією до якої залучено 18 000 спортсменів у 15 регіонах країни, котрі займаються у 14 олімпійських видах спорту.
Спеціальна Олімпіада і Паралімпіада – це дві окремі організації, визнані Міжнародним Олімпійським Комітетом (МОК).
Мета Спеціальної Олімпіади – залучати якомога більше людей з вадами розумового розвитку з різним рівнем здібностей до занять спортом та супутніх освітніх та оздоровчих програм. Паралімпійський рух є спортом вищих  досягнень та надає можливості для занять спортом людям з різними вадами, проте лише з високим рівнем результатів у обраних видах.

КОНТАКТНА ОСОБА:
Андрій Анатолійович Підварко
В.о. національного директора
Спеціальної Олімпіади України
телефон /факс:  +380.44.2345036
www.specialolympics.org.ua 
[email protected]
 

Турнір відбудеться за підтримки

Популярні новини