ГоловнаНовини«Золоте перо – 2020» - для журналістів-тенісистів

«Золоте перо – 2020» – для журналістів-тенісистів

Другий рік поспіль відбуваються турніри, котрі під егідою Федерації тенісу України проводить Асоціація тенісистів-журналістів України. Минулого року було зіграно також перший повноцінний регулярний чемпіонат серед мас-медіа, в якому тріумфував досвідчений Юрій Сніжко. Новий сезон розпочнеться  після карантину, а для «розминки» майстри пера та мікрофону вирішили зіграти парний виставковий одноденний турнір. Заручившись підтримкою ФТУ, міської влади Вишневого, комунального підприємства СК «Вишневе», громадської  організації  «Теніс-МІКС» та інформаційним партнерством Асоціації спортивних журналістів України,  тенісисти-журналісти зібралися 8 червня  на синтетичному покритті корту «Південний», присвятивши турнір  «Золоте перо – 2020» Дню журналіста України. Серед учасників – відомі  в Україні спортивні журналісти та коментатори, а також інші представники мас-медіа.  

Пообідньої понеділкової пори до корту підтягнулися гравці, а за ними й зацікавлені глядачі. За регламентом, учасники боролися за головний трофей в одноколовому груповому турнірі. Розподіл по парах довірили «сліпому» жеребу, а заповітні папірці тягнула Алла Єфімчук (телеканал «Футбол»). І ось на корті вже запалали пристрасті. Досить швидко публіка визначила свої симпатії. Вони опинилися на боці єдиної дівчини в турнірі – Алли Єфімчук, котра виступала разом в парі з головою АТЖУ Миколою Коберським (прес-аташе ФК «Діназ»). На жаль, попри палку підтримку вболівальників біля корту та навіть місцевих жителів з вікон і балконів, змішаному дуету не вдалося заволодіти головним трофеєм. Після більш як тригодинної тенісної битви переможцями стали  фаворити турніру Юрій Сніжко (інформаційна агенція «Погляд») та Сергій Сторчак («UA Перший»). Друга позиція дісталася Валентину Жаронкіну (газета «Наше місто», Вишневе) та Віктору Іваненку («Економічний вісник»). Алла та Микола фінішували третіми, а Олег Шумейко (телеканал «Дом») та Євген Садовий (телеканал «Футбол») замкнули парний тенісний квартет. 

Переможні трофеї вручали голова СК «Вишневе» Віктор Кириченко та співзасновник ГО «Теніс-МІКС» Ярослав Гудима. Від імені міського голови Вишневого Іллі Дікова вони привітали переможців та всіх учасників, висловивши щирі слова подяки за популяризацію чудової гри. Наостанок запросили журналістів завітати на майбутні турніри, які проводитимуться у цьому чудовому місті. Також володарі другого місця та чемпіони «Золотого пера -2020» отримали яскраві дипломи ФТУ, а представники місцевої влади та ГО «Теніс-МІКС» чудові тенісні календарі, котрі випустила прес-служба ФТУ. Завершилося тенісне свято загальною фотографією на згадку.         

Віримо, що подібні заходи сприятимуть ще більшій популяризації такої чудової й запального гри, адже девіз ГО «Теніс-МІКС», нового партнера АТЖУ, просто запальний: «Грає вся сім’я!».

Микола Коберський

Популярні новини