ГоловнаНовиниЕлектронний коледж AIPS успішно завершив унікальний навчальний курс

Електронний коледж AIPS успішно завершив унікальний навчальний курс

Два місяці тому, у розпал пандемії, AIPS вирішив не зупинятися перед глобальною проблемою, що COVID-19 завдав спорту. У цю небачену кризу не можна було марнувати час. Саме тому Асоціація вирішила подарувати життя електронному коледжу AIPS – інноваційному проекту дистанційного навчання, який знаменує собою новий крок культурної програми AIPS, пропонуючи інструменти, можливості та відповіді для наступного покоління спортивних журналістів.  

Розраховуючи на широке міжнародне співтовариство, яке консолідувалося майже за десять років існування програми молодих репортерів, міжнародна асоціація сконтактувалася  з молодими журналістами, щоби запросити їх до участі у насиченому календарі подій. Репортери з 47 країн взяли участь у першому успішному проекті дистанційного навчання із середньою відвідуваністю занять – понад 70 журналістів. 

На основі безоплатної участі двічі на тиждень проводилися уроки на zoom.us, чергуючи виступи видатних особистостей спортивної індустрії з уроками, які проводили наставники Мартін Мазур, Кейр Раднедж та Ріккардо Романі, а  координував президент AIPS Джанні Мерло. Члени Виконавчого комітету AIPS та журі нагород AIPS Sport Media Awards також були частиною занять в статусі  спостерігачів. 

На 16 зустрічах, що відбулися у рамках електронного коледжу AIPS, було порушено багато тем. Від діалогів про олімпійську індустрію (після відкладеного Токіо 2020 року)  до вирішального значення науково-дослідної журналістики в даний час, проходячи через спортивну та юридичну діяльність, тему жіноцтва  у спортивній журналістиці та натхненних історій чемпіонів та інших спортсменів, які ознаменували історію спорту. 

Ось повний список усіх 15 гостей в електронному коледжі AIPS: 

1 та 2 класи: Майкл Пейн – колишній директор МОК з маркетингу та бродкастингових прав;

3 клас: Едвін Мозес – дворазовий олімпійський чемпіон;

4 клас: Франсуа Каррард – доктор юридичних наук;

5 клас: Ганс Гультман – керівник медіа-департаменту ФІФА;

6 клас: Мауріція Каччаторі – спортивна журналістка, триразова переможниця Ліги чемпіонів з волейболу;

7 клас: Лусія Монтанарела – керівник медіа-операцій МОК; 

8 клас: Крейг Ріді – колишній президент ВАДА та член МОК;

9 клас: Хайле Гебреселассіє – дворазовий олімпійський чемпіон;

10 клас: Ерік Сенронд – генеральний секретар FISU;

11 клас: Данило Галлінарі – зірка НБА;

12 клас: Донна Де Варона – чемпіонка Олімпіади з плавання, активістка та спортивний мовник;

13 клас: Фіона Хайнс – директор з питань комунікацій Європи та Азії  в організації «Спеціальна  Олімпіада»; 

14 клас: MoAuba – гравець кібер-футболу, переможець  Кубка світу у грі  FIFA 2019;

15 клас: Наваль Ель-Мутавакель – олімпійська чемпіонка  та член МОК;

16 клас: Джаміль Чейд – репортер-розслідувач. 

Окрім зустрічей с гостями, студенти виконували домашні завдання від менторів: розрізняли види фейків, шукали об’єктивність в історіях, ділилися власними ідеалами спортсменів та інформаторів, виокремлювали людей, що завдали спорту найбільшого збитку та прогнозували, яким буде спорт після пандемії. 

Кожен, хто виконав усі завдання та був присутній на 80% зустрічей отримав сертифікат про навчання  в електронного коледжу від AIPS. А найкращі учні матимуть змогу взяти  участь у програмі для молодих репортерів після поновлення спортивних змагань у звичному режимі та попрацювати на одному з них.

Влад Дунаєнко, учасник AIPS E-College від АСЖУ  

Популярні новини