ГоловнаНовиниВперед, Україно!

Вперед, Україно!

2 грудня в Палаці «Україна» пройшло жеребкування фінальної частини Євро-2012. За її результатами футболісти збірної України отримали в суперники по групі «Д» команди Англії, Франції та Швеції.

За яскравою, барвистою та неординарною подією, що зібрала в столицы України багатьох видатних футбольних суперзірок планети, з величезним інтересом стежив увесь спортивний, втім, і не тільки спортивний світ.

І коли з легкої руки багаторазових володарів «Золотого м’яча» голландця Марка ван Бастена і француза Зінідіна Зідана календар фінального турніру «Євро-2012» знайшов свій остаточний вигляд, абсолютно всім любителям футболу стало ясно: нас чекає справді фантастичний чемпіонат Європи.

Будемо сподіватися і вірити, що збірна України, на чолі ще з одним володарем «Золотого м’яча» Олегом Блохіним, виступить в ньому гідно, порадує своїх численних вболівальників хорошою грою і гарним результатом.

Як очевидець жеребкування у Палаці мистецтв «Україна» та учасник численних прес-конференцій, проведених UEFA, хочу засвідчити, що проходила воно за високими міжнародним стандартам, було чесним і відкритим. Заслуга в цьому як UEFA, так і України, що показали злагодженість дій та високий професіоналізм при її підготовці і на самій церемонії.

До слова, відвідали жеребкування всі чотири президенти країни, а нинішній глава держави Віктор Янукович звернувся до присутніх із теплим вітальним словом. Висвітлювали цю хвилюючу подію близько тисячі українських та зарубіжних журналістів.

Зрозуміло, не всі національні команди та їхні головні тренери задоволені підсумками жеребкування. Але засмучуватися їм довго навряд чи доведеться, адже нічого іншого тепер чекати не доводиться – вердикт остаточний і оскарженню (і тим паче зміни) не підлягає.

Так у всю радіють поляки і росіяни – їх збірні потрапили до групи «А», яка на загальну думку фахівців, журналістів та вболівальників є серед чотирьох груп найслабшою. Тут виступлять також збірні Чехії та Греції.

Явно сильніше і рівніші виглядають квартети «С» (Іспанія, Італія, Хорватія, Ірландія) та «Д» (Україна, Англія, Франція, Швеція). І по-справжньому «групою смерті» виглядає група «Б» (Голландія, Німеччина, Португалія, Данія), що, звичайно ж, виділяє її серед інших четвірок.

Втім, на старті турніру всі збірні рівні, і можливість пробитися в чвертьфінальну стадію має кожна з них. На обов’язкової після жеребкування прес-конференції Олег Блохін виглядав цілком спокійним і впевненим, хоча й прийшов в «Україну» з серйозним нездужанням – запаленням легень: «Пропустити таку подію я не мав права ні за яких обставин, – зауважив головний тренер збірної України. – Жеребкування? Його результат міг би бути для нас і краще, і гірше. Опинитися в одній групі з німцями і голландцями навряд чи знайдуться бажаючі. У нас міцна і приблизно рівна за силами група, де шанс на потрапляння до чвертьфіналу зберігатиме аж до останнього поєдинку будь-яка команда.

На запитання кореспондента «Правди України»: чи будуть внесені у підготовку збірної України корективи з урахуванням суперників, які визначилися? – Олег Володимирович відповів так: кардинальних змін у підготовку збірної внесено не буде, а ось окремі корективи внесемо обов’язково. Адже манера гри збірних Франції та Швеції дуже різна як один від одного, так і від нашої. Теж можна сказати і про Англію. Ми поважаємо всіх своїх суперників, прекрасно знаємо їхню силу і можливості. Мета наша залишається колишньою: після першого етапу продовжити боротьбу в чвертьфіналі, куди з групи виходять тільки дві кращі команди.

Тут вся Україна, Олег Володимирович, разом з вами. Ми бажаємо нашій збірній успіху на «Євро-2012», будемо підтримувати її щиро і пристрасно. Вперед, Україно!

Михайло Волобуєв, Олександр Хілюков,
спортивні оглядачі «Правди України»

Популярні новини