ГоловнаНовиниДодому з перемогою!

Додому з перемогою!

Лодзь – один з найдавніших і найкрасивіших міст Польщі, знаходиться в самому центрі країни. І він уже багато років по праву вважається не тільки столицею текстильної і електронної промисловості, а й головним центром популяризації та розвитку карате.

Ось чому на традиційний щорічний міжнародний турнір «Гран-прі Польщі» із задоволенням приїжджають багато найсильніших майстрів татамі Європи. Дуже успішним виявився нинішній приїзд сюди спортсменів Української федерації карате. На їх рахунку 64 призових місця: 23 – перших, 13 – других та 28 – третіх. Найкращими вони стали і в командному заліку.

На думку керівника української делегації віце-президента клубу “Сьогун” Анатолія Сальника, змагання за доброю традицією були чудово організовані й відрізнялися безкомпромісним суперництвом. Протягом двох днів понад 500 каратистів в 49 особистих і командних категоріях вели запеклу суперечку за нагороди. Україну представляли на турнірі 75 учасників віком від 7 до 30 років. І виявили вони себе тут з найкращого боку. Всього ж призерами Гран-прі Польщі стали каратисти з 24 клубів Європи.

Багато наших земляків продемонстрували в Лодзі гідний рівень підготовки, а вся команда показала себе згуртованим і дружнім колективом. З хорошим настроєм повернулися атлети та їхні тренери додому в Україну. І вони ще довго будуть з радістю згадувати цей успішний для себе міжнародний старт.

Віддаючи належне всім призерам турніру, особливо хочеться виділити двох киян, які представляли столичний клуб «Сьогун». Мова йде про 11-річну Олю Підвисоцьку та 20-річного Сергія Бігуна, які виявили на татамі і волю до перемоги, і гарну тактичну і технічну підготовку. Київська школярка (вага +40) у фіналі спочатку програвала суперниці, а потім ближче до закінчення сутички переламала ситуацію і вирвала перемогу. Молодчина Олечка! Стати першою на такому міжнародному турнірі дорогого коштує. Студент торгово-економічного інституту Сергій Бігун (вага до 84 кг) боєць вже досить відомий і досвідчений, але такого успіху як в Лодзі в нього раніше не було – відразу три золоті медалі приніс талановитий юнак Україні! Дві він завоював в особистому змаганні (у своїй ваговій категорії і в абсолютній вазі), а третю нагороду отримав, виступаючи за команду. Так, Сергій, тримати і далі!

Спортивний календар у представників Української федерації карате в 2011 році вийшов вельми насиченим. Це десятки різних стартів від районних, міських, обласних і республіканських до міжнародних турнірів. Беруть участь в них тисячі хлопчиків і дівчаток по всій країні. Все більше приходить в спортивні зали молоді. Регулярними стали закордонні поїздки спортсменів. Тільки за останній час відбулися виїзди на великі міжнародні турніри в Латвію, Білорусь, Польщу, Угорщину та Чехію. Все це лише підтверджує послідовність і бажання молодої (створена в 2010 році) Української федерації карате (УФК) системно, цілеспрямовано і головне повсюдно розвивати в країні цей захоплюючий вид спорту, який реально претендує на включення в майбутньому в програму Олімпійських ігор. І буде чудово, якщо в Україні всі сили, що розвивають спортивне карате, об’єднаються з УФК у досягненні цієї благородної мети.

Михайло Волобуєв,
президент Асоціації спортивних журналістів
Україна (АСЖУ), член Міжнародної Асоціації
спортивної преси (AIPS), член НОК України

Популярні новини