ГоловнаНовиниУкраїнські каратисти вперше в сезон залишились без нагород Прем'єр-ліги

Українські каратисти вперше в сезон залишились без нагород Прем’єр-ліги

 
6-8 квітня в Рабаті (Марокко) пройшов четвертий турнір серії Karate 1 Premier League, яку проводить Всесвітня федерація карате (WKF). Збірна України вперше в сезоні 2018 не здобула нагород. Кращими виступами наших спортсменів стали 5-ті місця Анжеліки Терлюги і Валерія Чоботаря, які програли в бронзових фіналах.
 
У турнірах Прем’єр-ліги можуть брати участь спортсмени, які входять до топ-100 рейтингу WKF. Участь в них важлива для здобуття рейтингових очок, що має велике значення для потрапляння на Олімпіаду 2020 в Токіо.
 
Нагадаємо, що з першого етапу Прем’єр-ліги в Парижі українці привезли дві бронзові медалі (Стас Горуна та Анжеліка Терлюга),а з другого етапу в Дубаї – одне срібло (Галина Мельник) та дві бронзи (Стас Горуна та Валерій Чоботар). Із Роттердама з третього етапу наші повернулися з трьома бронзовими нагородами (Анжеліка Терлюга, Аніта Серьогіна, Галина Мельник).
 
Крім того, в активі наших каратистів 7 медалей з двох етапів Серії А.
 
Та ось у Рабаті українці не дотягнули до п’єдесталу. Що тому причиною – накопичена втома, фізична форма, несприятливі обставини – буде аналізувати тренерський штаб. Звичайно, неможливо весь час перемагати та потрапляти в призери, але наші каратисти в останні часи вже привчили нас до успіхів. Тому певне розчарування присутнє.
 
Втім, це привід для ще більшої концентрації та наполегливої праці перед одним із головних стартів сезону – чемпіонатом Європи, який пройде в місті Нові Сад (Сербія) 10-13 травня. 
 
Українські каратисти традиційно змагалися в Рабаті в категорії куміте (сутички).
 
Одеситка Анжеліка Терлюга, 2-й номер світового рейтингу в вазі -55 кг, дісталась півфіналу, здолавши суперниць з Гонконгу (7:0), Німеччини (2:1) та Казахстану (0:0). Проте в півфіналі вона поступилася Карлі Беркітт з Великої Британії – 0:2. В бронзовому фіналі Анжеліка за нічийного рахунку 0:0 програла суддівським рішенням (хантей) Джефрі Крішнан Сальні з Малайзії.
 
Валерій Чоботар з Чернівців, 4-й номер світового рейтингу (-84 кг), розпочав з перемог над суперниками з Йорданії (1:0) та Хорватії (4:0). Потім Валерій здолав 2-й номер світового рейтингу турка Угура Акташа (6:5). Але у півфіналі українець розгромно програв майбутньому чемпіону Ахмеду Ельмасрі з Єгипту – 0:8. А у бронзовому фіналі поступився Алвіну Карачі з Косова – 0:5.   
 
Нагадаємо, що в календарі цього року залишилися ще три етапи Прем’єр-ліги (Стамбул – червень, Берлін – вересень, Токіо – листопад), два етапи Серії А (Сантьяго – вересень, Шанхай – грудень) та головний старт сезону – чемпіонат світу в Мадриді (6-11 листопада).  
 
Результати виступів українських каратистів у Рабаті виглядають таким чином.
 
Куміте
Жінки. 
-50 кг Катерина Крива – 3 бої (1 перемога)  
-55 кг Анжеліка Терлюга – 5 місце (5 боїв), Анастасія Мястковська – 1 бій
-61 кг Аніта Серьогіна – 2 бої 
-68 кг Галина Мельник – 1 бій
68+ кг Анастасія Степашко – 1 бій
 
Чоловіки.
-60 кг Олег Філіпович – 1 бій, Ігор Угнич – 1 бій
-67 кг Денис Копитко – 2 бої
-75 кг Станіслав Горуна – 3 бої
-84 кг Валерій Чоботар – 5 місце (5 боїв), Андрій Торошанко – 1 бій
84+ кг Ярослав Горуна – 4 бої (2 перемоги) 
 
Прес-служба УФК
 
попередня стаття
наступна стаття

Популярні новини