ГоловнаНовиниРекордна висота України на Всесвітніх іграх

Рекордна висота України на Всесвітніх іграх

Команда України посіла підсумкове третє місце у загальному медальному заліку Всесвітніх ігор, досягнувши найвищого результату у своїй історії.

Ігри, що є відповідником Олімпіади серед видів спорту, які не входять до олімпійської програми, відбулися в американському Бірмінгемі. За десять змагальних днів атлети розіграли 223 комплекти медалей у сорока трьох видах або дисципінах спорту. За цей період часу було встановлено десятки рекордів, чотири з них зафіксовані як світові. А на подіум підіймалися представники 73-х країн.

Національна команда України здобувала нагороди в кожен день змагань, загалом здобувши 45 медалей, 16 з яких – золоті. Це абсолютний рекорд для України і за числом усіх медалей, і за кількістю “золота”. Вперше в історії Всесвітніх ігор українці фінішували у трійці найкращих збірних у підсумковому медальному заліку.

Спортивний комітет України

За усі десять днів Україна фактично не випадала з топ-5 найкращих медального заліку, а за останні два дні змогла піднятися у топ-3. У заключних день Ігор українці здобули одразу шість медалей, три з яких – найвищого ґатунку (усі – в муай-тай). До останнього Україна та США боролися за другу позицію в медальному заліку, американці обійшли синьо-жовтих за рахунок більшої кількості “срібла”. При цьому за загальним числом нагород українці перевершили американців на одну медаль. Перше місце в медальному заліку з великим відривом здобула Німеччина, далі “на подіумі” – США та Україна.

Дворазовий медаліст Всесвітніх Ігор Данило Фільченко. Фото – Спортивний комітет України

Україна виграла окремий медальний залік у паверліфтингу та муай-таї. А загалом наші атлети здобули медалі в 13 видах спорту. Це не найбільший показник серед країн на Всесвітніх іграх-2022: Франція виграла нагороди у 20 видах спорту.

Україна також суттєво покращила свої позиції у медальному заліку за всю історію Всесвітніх ігор. До старту змагань 2022 року Україна йшла на 13-місці з 40 золотими медалями. Після фінішу Всесвітніх ігор-2022 – Україна піднялася на дев’яте місце, обійшовши Нідерланди, Республіку Корею, Швецію та Іспанію.

Спортивний комітет України

Усі медалі України на Всесвітніх іграх-2022

  • “золото”: Софія Гречко (підводне плавання), Анжеліка Терлюга (карате), Аніта Серьогіна (карате), Володимир Рисієв (паверліфтинг), Світлана Яромка (сумо), Важа Даіаурі (сумо), Іванна Березовська (сумо), Олексій Бичков (паверліфтинг), Богдан Колмаков (паркур), Вікторія Козловська / Таїсія Марченко (спортивна акробатика), Богдан Мочульський (джиу-джитсу), Данило Фільченко (воднолижний спорт), Богдан Пограничний / Данило Стецюк (спортивна акробатика), Ігор Любченко (муай-тай), Олег Приймачов (муай-тай), Анастасія Кулініч (муай-тай)
  • “срібло”: Станіслав Горуна (карате), Софія Гречко (підводне плавання), Микола Баранник (паверліфтинг), Іванна Березовська (сумо), Демід Караченко (сумо), Карина Колесник (сумо), Аліна Крисько (ушу), Орфан Сананзаде (кікбоксинг), Віталій Дубина (кікбоксинг), Данило Фільченко (воднолижний спорт), Богдана Голуб (джиу-джитсу), Олександр Єфіменко (муай-тай)
  • “бронза”: Анастасія Дерев’янко (паверліфтинг), Лариса Соловйова (паверліфтинг), Святослав Семикрас (сумо), Данило Ковальов (паверліфтинг), Анастасія Антоняк (підводне плавання), Тетяна Мельник (паверліфтинг), Олександр Вересюк (сумо), Світлана Яромка (сумо), Роман Рева (ушу), Вікторія Онопрієнко (художня гімнастика), Дарина Іванова (кікбоксинг), Аліна Мартинюк (кікбоксинг), Роман Щербатюк (кікбоксинг), Ярослав Ткач (спортивне скелелазіння), жіноча команда (спортивна акробатика), Владислав Микитась (муай-тай), чоловіча команда (спортивна акробатика).

За матеріалами Спортивного комітету України та “Суспільне-спорт”

Популярні новини