ГоловнаНовиниАнжеліка Терлюга - віце-чемпіонка Олімпійських Ігор

Анжеліка Терлюга – віце-чемпіонка Олімпійських Ігор

Анжеліка Терлюга здобула історичну, першу, олімпійську нагороду для українського карате. Одеситка пройшла виснажливий турнірний шлях, діставшись фінального поєдинку.

У груповому турнірі вагової категорії до 55 кг секції куміте, Анжеліка провела 4 сутички, дві з яких виграла, а інші дві звела унічию. У вирішальному протистоянні з японкою Мійо Міягарою українка здобула перемогу 4:0, вийшовши до півфіналу з першого місця.

У півфінальному поєдинку вагової категорії до 55 кг українка перемогла Вень Цзи-Юнь з Китайського Тайбею. У кінцівці поєдинку Терлюга вела 4:1, проте за секунду до кінця суперниці вдалося потрапити ногою в голову і зрівняти рахунок. За рівного рахунку після закінчення трьох хвилин переможця визначили судді, які одноголосним рішенням віддали перемогу українці.

У вирішальній сутичці Терлюзі протистояла непоступлива болгарка Івет Горанова. Спочатку опонентки заробили по одному балу, а за 1:16 хвилини до завершення поєдинку болгарці зарахували ваза-арі. Наша спорстменка прагнула відіграти бали, однак, на жаль не вдалося. Горанова здобула ще одно очко і здобула перемогу.

У будь-якому разі, досягнення Анжеліки Терлюги – визначне: її “срібло” стає першою олімпійською медаллю українського карате в історії! Щирі вітання Анжеліці та всім українським каратистам!!!

Карате в Токіо-2020 вперше в історії включене до програми Олімпійських ігор. На наступній Олімпіаді цей вид спорту не буде представлений. Так що Терлюга вже вписала своє ім’я в історію.

Популярні новини