ГоловнаНовиниСтаніслав Горуна: ще один медаліст українського карате

Станіслав Горуна: ще один медаліст українського карате

Каратист Станіслав Горуна здобув “бронзу” Олімпійських Ігор у Токіо, у ваговій категорії до 75 кг.

Львів’янин вийшов до півфіналу достатньо впевнено, за тур до завершення відбору. Перед останньою сутичкою Стас лідирував, однак програв заключний поєдинок кваліфікаційної стадії єгиптянину Абдаллі Абдельазізу і фінішував на другій позиції.

У будья-якому разі, вихід до четвірки найкращих гарантував українцеві щонайменше бронзову нагороду. На жаль, поборотися за медаль вищого гатунку Горуні не вдалося. Отримавши у суперники переможця іншої групи італійця Луїджі Бусу, Горуна зазнав поразки за очками – 1:4.

Попри цю невдачу, Станіславу вдалося здобути медаль на дебютних і водночас унікально єдиних для карате Олімпійських Іграх. До Токіо-2020 цього виду спорту у програмі Ігор не було, як і не буде карате на наступній Олімпіаді у Парижі. Після завершення змагань, у коментарі “Суспільне спорт”, Горуна наголосив, що очікував на кращий результат., хоча на загал задоволений своїм виступом:

– Думаю, що більш позитивні емоції будуть завтра. А сьогодні я відчуваю різницю між очікуваними і заявленими результатами та тим, що маю. Хоча думаю, що як на спортсмена-любителя це досить непоганий результат. Можна усміхнутися від поразки у півфіналі”.

Станіслав Горуна зізнався, що вражений масштабністю змагань і радий нагоді виступати на Іграх:

– Олімпіада? Це дуже круто, змінив свою думку про Олімпійські Ігри. Не знав, що це буде так масштабно. Коли приїхали у селище, був досить спокійний та упевнений. А сюди потрапив… Цей антураж, стільки прапорів. Тут такі держави, про які навіть не здогадувався. На карті їх шукав – не уявляв, що такі держави є і вони виступають на такому рівні. Що всі змагаються, щоб сюди потрапити”.

До олімпійського успіху 32-річний львівський каратист здобував титул чемпіона Європейських Ігор 2019 року та чемпіона Всесвітніх Ігор X World Games 2017 року. 2014 року Станіслав ставав бронзовим призером чемпіонату світу, а цього року виграв перший для себе титул чемпіона Європи.

– Дуже класно й почесно бути тут. А взяти медаль, як маленький трофейчик на все життя – теж непогано. Дуже круто, тому що я зрозумів: весь світ стежить за нашим маленьким олімпійським селищем. І бути в епіцентрі уваги всього світу – це, звичайно, непередавані емоції, – поділився враженнями призер Олімпіади у Токіо Станіслав Горуна.

Популярні новини