ГоловнаНовиниЖурналісти розіграли тенісний «Кубок Незалежності»

Журналісти розіграли тенісний «Кубок Незалежності»

 

24 серпня у тенісному центрі Федерації тенісу України, що в Ірпені, зібралися журналісти, аби за підтримки Федерації тенісу України розіграти парний тенісний «Кубок Незалежності». Інформаційним партнером цих змагань виступила Асоціація спортивних журналістів України. 
 
Цього року Асоціація тенісистів-журналістів України  вже вдруге проводить такі одноденні змагання в парному розряді. На початку літа такий турнір відбувся  у Вишневому, куди майстрів пера та мікрофону люб’язно запросила в гості місцева Громадська організація «Теніс-МІКС»  (голова Ярослав Гудима) і ось тепер за підтримки виконавчого директора ФТУ Євгена Зукіна та прес-аташе Юрія Сосновського журналістські тенісні баталії перемістилися до Ірпеня. 
 
Організатори так склали графік матчів Всеукраїнських змагань серед 18-річних, які розпочалися цього понеділка в ТЦ ФТУ, що журналістам на кілька годин було віддано два чудових корти. Поспостерігавши за грою юних професіоналів, телевізійники, представники інтернет-видань та преc-служб розчохлили ракетки, розпакували упаковки нових м’ячів HEAD TOUR XT (подяка за це –  Владиславу Зукіну) і почали  суперечку за почесні кубки. Щоправда, перед тим було проведено жеребкування пар «наосліп». Вісімку учасників розподілили на два кошики, з котрих і було сформувано тенісні пари. Жереб виявився таким: 1) Сергій Сторчак/Сергій Куркович, 2)Микола Коберський/Андрій Русенко, 3)Юрій Сніжко/Віталій Фрей, 4)Вадим Плачинда/Віктор Іваненко. Відразу зазначимо, що  відвертого  фаворита тут не виявилося, отож, переможця «Кубку Незалежності» передбачити було просто неможливо.
За домовленістю турнір пройшов за одноколовою схемою, а матчі складалися з одного шестигеймового сету (за необхідності – тай-брейк). Тенісні битви журналістів були настільки емоційними та гучними, що частенько своїми вигуками вони перекрикували 18-річних хлопців та дівчат, котрі грали на сусідніх кортах. Поступово в журналістському середовищі почали вимальовуватися лідери. І після двох турів, в яких по дві перемоги здобули Сторчак/Куркович та Плачинда/Іваненко стало зрозуміло, що саме між ними розгорнеться боротьба за головний тенісний трофей.
 
Вирішальні матчі розпочалися паралельно. У поєдинку за третє місце Юрій Сніжко/Віталій Фрей зуміли досить кваліфіковано скористатися помилками пари Микола Коберський/Андрій Русенко і виграли важливий матч 6:3. А ось пристрасті у битві за «золото» розгорілися не на жарт. Врешті-решт,  захисний стиль дуету Сергіїв – Сторчак/Куркович все ж таки виявився більш пристосованим до перемоги, ніж атакувально-захисна манера Вадима Плачинди та Віктора Іваненко. Як не викладався Вадим за двох, як не підстьобував свого партнера, їм так і не вдалося пробити бетонні редути Сергія Курковича, на котрого вони переважно спрямовували м’яч. Сергій Сторчак лиш вряди-годи підключався до розіграшів і в потрібний момент «клав» м’яч у вільну зону. Ось так ці хлопці й довели цю гру до перемоги – 6:3 
Одразу після завершення головного матчу відбулася церемонія нагородження. Переможці «Кубку Незалежності» Сергій Сторчак та Сергій Куркович під аплодисменти отримали заповітні яскраві трофеї.
 
Тепер на журналістів чекає продовження матчів регулярного чемпіонату АТЖУ-2020, котрий другий рік поспіль проводиться під патронатом Федерації тенісу України. А після визначення першої четвірки відбудеться «Фінал чотирьох», де і визначить чемпіона України-2020 року серед національних журналістів.
Нагадаємо, що минулого року формат вирішальних двобоїв складався з трьох учасників і пройшов наприкінці року саме в Ірпені,  у тенісному центрі  ФТУ. Тоді головний трофей і звання чемпіона здобув Юрій Сніжко. Чи вдасться йому цього року захистити свій титул? Дізнаємося вже згодом…           
 

Популярні новини