ГоловнаНовиниВ єдності наша сила

В єдності наша сила

Кращі спортивні журналісти України зібралися минулої п’ятниці, 14 березня, у великій залі Міністерства молоді та спорту на свою традиційну зустріч «Підсумки спортивного року». Пройшла вона в теплій, сердечній атмосфері завдяки участі в ній відомих усій країні спортсменів, тренерів, керівників спортивного та олімпійського руху в Україні, представників різних громадських організацій.

Для АСЖУ це 14-й подібний захід, починаючи з 1999 року. І на кожному з них поряд з нами керівники галузі. Цього разу на «блакитний вогник» до нас прийшли новий міністр молоді та спорту України Дмитро Булатов і президент Національного олімпійського комітету України Сергій Бубка. Їхні короткі виступи та активна участь у нагородженні кращих спортивних журналістів країни за підсумками 2013 були позитивно сприйняті всіма, хто завітав у цей день на наше свято.

– Ми дуже раді тому, що в особі Асоціації спортивних журналістів України маємо надійних партнерів і однодумців, – заявив Дмитро Сергійович Булатов. – Нас об’єднує одна спільна справа і бажання – бачити Україну як єдину і успішну спортивну державу. Міністр також відзначив і такий важливий момент: «відтепер Міністерство молоді та спорту відкрито для широкої громадськості. І в ньому завжди будуть готові почути думку будь-якої людини, щиро зацікавленої в розвитку молодіжного та спортивного руху в Україні».

Настільки ж емоційним, доброзичливим, предметним був виступ і героя України, прославленого атлета сучасності, олімпійського чемпіона Сергія Назаровича Бубки. Відзначивши важливість хороших багаторічних партнерських відносин Національного олімпійського комітету України та Асоціації спортивних журналістів України, а також подякувавши спортивних журналістів за хорошу роботу минулого року і в висвітленні стартів зимової сочинської Олімпіади, президент НОК закликав усі українські ЗМІ консолідувати свої зусилля по зміцненню єдності України в цей непростий час. І разом з громадськими організаціями ще енергійніше працювати заради подальшого розвитку спорту та олімпійського руху в країні.

Згодом близько години у невимушеній, дружній обстановці керівники галузі вручили переможцям у 26 номінаціях прекрасні ексклюзивні призи, виготовлені нашим постійним партнером компанією «Десата -спорт» (директор Олександр Школьник) і Творчими майстернями Маріка Орловського. Імена всіх 47 номінантів (індивідуальних і колективних) можна знайти як на нашому сайті, так і в різних ЗМІ, що позбавляє нас від переліку їх в даному матеріалі. Однак про деяких лауреатів хочеться сказати пару слів і сьогодні.

Журнал «Олімпійська арена» (головний редактор Галина Нечаєва) має безліч нагород у різних конкурсах, в тому числі і тих, які проводить НОК України та АСЖУ. І це справедливо, бо, на наш погляд, дуже маленький і дружний колектив «ОА» протягом усього періоду виходу видання, блискуче справляється з покладеним на нього завданням. Як і телеканал «Футбол», який відзначив минулого року своє п’ятиріччя. Сьогодні без «Футбол 1» і «Футбол 2», котрі яскраво і професійно показують і розповідають про кращу гру у світі, для багатьох шанувальників спорту нинішній день уявити просто неможливо. Так тримати, колеги! А яку чудову акцію, присвячену 100-річчю 1-ої Всеросійської Олімпіади в Києві (1913 р.) проводив впродовж усього 2013 року Національний олімпійський комітет України! Такі свята спорту завжди довго пам’ятаються і згадуються з великою вдячністю.
Або візьмемо газету “Правда України” (головний редактор Вікторія Яснопольська), що має багату 80-річну історію. Сьогодні її випускає всього 4 людини. Останні кілька років редакція знаходилася в Будинку профспілок на Майдані незалежності. Після того, як він був спалений, співробітники працюють у своїх квартирах. І жодного разу вихід тижневика ні зірваний з вини маленького, але бойового колективу газети.

Чимало добрих справ на рахунку благодійного фонду “Розвиток України”, створеного Рінатом Ахметовим для допомоги людям, які захворіли на онкологію. Причому не тільки в 2013 році, а й за весь період свого існування. Члени АСЖУ, які отримали моральну і матеріальну підтримку Фонду (директор Анатолій Заболотний), завжди будуть з щирою симпатією і вдячністю згадувати його уважних і толерантних співробітників, які в нелегку хвилину опинилися поряд. І звичайно АСЖУ рада і вдячна за всебічну підтримку з боку Української федерації карате (президент Сергій Левчук), що стала останнім часом нашим надійним партнером. Укладена три роки тому Угода про співпрацю і підтримку один одного, без сумніву, йде на користь обом громадським організаціям…

Найтепліших слів і вдячності за своє багаторічне служіння спорту та олімпізму заслуговують абсолютно всі лауреати конкурсу АСЖУ «Підсумки-2013». Хочеться їм, а також усім спортивним журналістам України побажати настільки ж успішної, творчої роботи і в нинішньому олімпійському році!

На завершення хочеться щиро подякувати Міністерству молоді та спорту України, Національному олімпійському комітету України, всім справжнім друзям Асоціації спортивних журналістів України за можливість провести цю зустріч. Спасибі, друзі. В АСЖУ всі прекрасно усвідомлюють, що саме в єдності наша сила!

Михайло Волобуєв,
президент АСЖУ, член НОК України
Володимир Лебедко,
кореспондент сайту АСЖУ

Ось яким побачили «Підсумки-2013» наші спеціальні фотокореспонденти, члени АСЖУ і AIPS – Андрій Клименко, Костянтин Сергієнко і Віктор Давиденко.

 

Популярні новини