ГоловнаНовини«Об'єднаний футбол» разом з ФФУ та Прем’єр-лігою

«Об’єднаний футбол» разом з ФФУ та Прем’єр-лігою

Європейський футбольний тиждень (ЄФТ) Спеціальної Олімпіади в Україні, при підтримці UEFA Respect, Федерації футболу України, футбольної Прем’єр–ліги, Кока-Кола України, МакДональдз Юкрейн Лтд. та Асоціації спортивних журналістів України проходитиме з 17 по 25 травня 2014 року за участю до двох тисяч спортсменів з вадами розумового розвитку у 12 областях країни.

В рамках цього Тижня, Спеціальна Олімпіада України (СОУ) проводитиме для людей з розумовою відсталістю різні спортивні акції (численні локальні турніри, семінар для футбольних координаторів і тренерів, відвідування ігор Прем’єр-ліги, виставки художніх робіт на футбольну тематику, два Відкриті Регіональний турнір з футболу на заході України (м. Вінниця) та півдні (м. Херсон). Головним заходом ЄФТ в Україні стане фінальний турнір СОУ серед чоловічих та жіночих команд за програмою «Об’єднаний спорт» в м. Житомир 15-16 травня 2014 року на базі спортивного комплексу Житомирського агротехнічного коледжу (Адреса: м. Житомир, вул. Щорса, 96).

Метою проведення ЄФТ є створення всією Європейською футбольною громадою більших можливостей для людей з вадами інтелекту у футболі. Близько 50,000 спортсменів братимуть участь в 400 подіях в 50 країнах континенту при підтримці УЄФА, 37 Національних футбольних федерацій, 60 футбольних клубів (включаючи офіційних представників-посланців Спеціальної Олімпіади в Європі Celtic FC, Tottenham Hotspur, Inter, Milan) та вищого рівня футбольних ліг Італії, Польщі, Угорщини, Голландії. Посланцями футболу Спеціальної Олімпіади в світі є зараз Dani Alves та Leo Messi з «Барселони».

Спортсменів Спеціальної Олімпіади об’єднує дух мужності, тріумфу та відчуття радості, які не визнають розподілу за політичними поглядами, статтю, віком, расою або релігією.
Футбол є одним з найпопулярніших видів спорту Спеціальної Олімпіади Європа/Євразія з 33 офіційних олімпійських видів, котрим займаються 128,000 осіб з вадами розумового розвитку в 58 країнах.
 

Андрій Підварко,
директор Спеціальної Олімпіади України

Популярні новини