ГоловнаНовиниОлімпіада-2016: Презентуємо Токіо

Олімпіада-2016: Презентуємо Токіо

Рівно сто років пройшло з того часу, коли Японія приєдналася до олімпійського руху. Відзначити такий ювілей країна сонця, що сходить, бажає в якості організатора Олімпіади-2016, якого МОК назве 3-го жовтня 2009 року. Про переваги заявки японської столиці розповів виконавчий директор Токіо-2016 Ічіро Коно.

«Олімпійські і Паралімпійські ігри це набагато більше, ніж просто два тижні спортивних баталій. Ми маємо намір перетворити майбутні змагання в план еволюції усього олімпійського руху у 21-е століття, провівши пошук новаторських рішень, з огляду на сьогоднішні потреби та завтрашні виклики», – заявив Коно.

Основною ідеєю Токіо-2016 буде залучення молоді до спорту. «Ми будуємо фантастичне майбутнє. Спорт є універсальною мовою, яка може залучити молодь з усього світу. Токіо йде на зустріч новому поколінню через свою унікальну міську культуру та її передові технології. Таким чином, Токіо пропонує зробити олімпійський рух ідеальною платформою для об’єднання молоді та спорту», – додав він.

Японська столиця має намір провести найбільш екологічно чисті Ігри у центрі самого великого міста в світі, прагнучи використати їх в якості каталізатора для показу кращих рішень в галузі розвитку міст, економіки та проблем зі здоров’ям. Для цього буде створено спеціальний Лісовий проект, в рамках якого дрібні острови в водах Токійської затоки будуть перетворені в зелену зону, засіяв 1.000 гектарів новими насадженнями. Навколо цієї зони будуть проходити змагання з кінного спорту, веслування на байдарках і каное.

Згідно із планом проведення Олімпіади, у японській столиці збираються досягтися унікальної компактності розміщення всіх учасників Ігор – 97% місць будуть перебувати в 8-км зоні від Олімпійського стадіону.

«Токіо обіцяє провести Ігри-2016, забезпечивши спортсменам найкращі умови. У той же час, засоби масової інформації і глядачі будуть розміщені безпосередньо у центрі всіх подій. Це гарантується самим компактним планом Ігор в олімпійській історії, використанням фантастичних спортивних арен і великою кількістю абсолютно нових об’єктів. Олімпіада у нашій столиці буде технологічно передовою у всіх аспектах, і назавжди запам’ятається як справжні змагання 21-го століття», – заявив головних виконавчий директор токійських Ігор Ічиро Коно.

Не забули японці і про журналістів. У разі перемоги в конкурсі на проведення Олімпіади Токіо обіцяє «акулам перам» 5-зіркові готелі. Для цього буде виокремлено не менш 19.000 номерів, але ціни на них будуть як у 3-зіркових.

Заявку Токіо підтримують не тільки 100 мільйонів жителів країни, але й чиновники на вищому рівні. Уряд вже виділив 4 млрд. доларів США для розвитку всієї інфраструктури, необхідної для Ігор-2016.

«Ми зробимо все від нас залежне, щоб переконати всіх вас, що проведення Олімпійських та Паралімпійських ігор 2016 року в Токіо буде правильним рішенням для всього олімпійського руху», – підсумував свій виступ Коно.

Популярні новини