ГоловнаНовиниОлімпіада-2016: Презентуємо Чикаго.

Олімпіада-2016: Презентуємо Чикаго.

Чотири міста претендента на проведення Літніх Олімпійських ігор 2016 року презентували у швейцарській Лозанні своє бачення організації спортивних змагань. Кого вибере МОК стане відомо 3-го жовтня. Сайт АСЖУ пропонує Вам ознайомитися з першою заявкою у цьому квартеті – американським Чикаго.

Про переваги свого міста на нараді, що відбувся в штаб-квартирі МОК в Олімпійському музеї, розповідав мер Чикаго Річард Дейлі: «Ми працювали три роки й тепер раді можливості поділитися своїм баченням Ігор-2016. Я вважаю, що ми передали нашому місту всю пристрасть до ігор, і ми зможемо доставити приголомшливий досвід для спортсменів, глядачів і відвідувачів Чикаго».

Офіційні особи міста-претендента відзначили, що американський мегаполіс дуже підходить до формату проведення Олімпійських ігор. Багато зі спортивних подій будуть проходити в парковій зоні уздовж берега озера Мічиган у центрі міста, у декількох хвилинах ходьби від світових музеїв, чудових ресторанів, готелів, магазинів та центрів розваг. Таке розташування олімпійського села означає, що 90% спортсменів зможуть добратися до місця проведення змагань протягом 15 хвилин. З 27 спортивних комплексів, необхідних для проведення Ігор, 22 майданчика вже готові до використання. Це зводить до мінімуму витрати на підготовку до Олімпіади, а також вплив на навколишнє середовище.

До 2016 року готелі Чикаго зможуть забезпечити 115 тис. номерів. Але вже на даний момент американці мають у своєму розпорядженні 78 тис., що майже вдвічі перевищує число, необхідне МОК.

Має Чикаго й підтримку свого уряду на найвищому рівні. Президент США Барак Обама навіть відкрив у Білому Домі представництва Олімпійського, Паралімпійского й молодіжного комітетів.

Сайт АСЖУ пропонуємо Вам ознайомиться з відеороликом, який був показаний членам МОК під час презентації чикагської заявки:

попередня стаття
наступна стаття

Популярні новини