ГоловнаНовиниУкраїнські каратисти везуть з етапу Серії А із Зальцбурга золото і дві...

Українські каратисти везуть з етапу Серії А із Зальцбурга золото і дві бронзи

 
2-4 березня в Зальцбурзі (Австрія) пройшов другий етап Серії А – престижного циклу турнірів Карате 1, котру проводить Всесвітня федерація карате (WKF). Спортсмени збірної України везуть з батьківщини Моцарта три нагороди: Андрій Торошанко (-84 кг) виборов золото, а Анастасія Степашко (68+ кг) та Гнат Пак (-67 кг) – бронзу.
 
Нагадаємо, що Серія А проводиться WKF у цьому році вперше. В турнірах можуть брати участь всі бажаючі – на відміну від Прем’єр-ліги Карате1, куди допускають тільки спортсменів із топ-100 світового рейтингу. Але результати на турнірах Серії А також дають рейтингові очки, важливі в плані відбору на Олімпіаду-2020 в Токіо. М’ясо 
 
19-річний Андрій Торошанко, вчорашній юніор, який побував і віце-чемпіоном Європи і бронзовим призером чемпіонату світу, а минулого року в складі чоловічої команди здобув бронзу на дорослому чемпіонаті Європи, в Зальцбурзі досяг найбільшого успіху в своїй кар’єрі. Спортсмен київського клуба «Сен-Бін» на татамі арени Sporthalle Alpenstraße послідовно переміг суперників із Швейцарії (1:0), Японії (4:1), Росії (3:1), Сербії (4:0), Азербайджану (2:0). У півфіналі Андрій здолав серба Владіміра Брежанчича (7:4), а в фіналі завдав поразки японцеві Макото Койке (0:0, за рішенням суддів).
 
Свій перший великий міжнародний успіх в Зальцбурзі здобув 22-річний киянин Гнат Пак із клуба «Чемпіон». Він переміг суперників з Італії (0:0), Ірландії (3:0), Бельгії (4:2), Іорданії (4:2), Косова (2:1). В півфіналі Гнат програв узбеку Ікболжону Узакову – 0:5, а в бронзовому фіналі здолав чілійця Ісраеля Сантану – 4:4 (за перший набраний бал).
 
Якщо для молодих Торошанка та Пака успіхи в Зальцбурзі стали дебютними, то 26-річна одеситка Анастасія Степашко, четвертий номер світового рейтингу, має в своєму активі повний комплект медалей Прем’єр-ліги, і на попередньому турнірі Серії А в Гвадалахарі взяла бронзу. Свій високий результат спортсменка клуба «Тигреня» повторила і в Зальцбузіе. Настя була сильнішою за суперниць з Угорщини (0:0), Нідерландів (5:1), Швейцарії (8:2), Англії (2:1). В полуфіналі Степашко за нічийного рахунку 0:0 поступилася Лючії Лесяк з Хорватії, проте в бронзовому фіналі за такого ж рахунку їй віддали перемогу в бою проти єгиптянки Айші Мохамед.     
 
Радість перемог зі своїми вихованцями розділяють їх тренери: Микола Сіраковський (тренер Торошанка), Максим Невмержицький (Пак) та Ігор Негатуров (Степашко). 
Нагадаємо, що в Гвадалахарі (Іспанія) на першому етапі Серії А українці здобули два золота (Стас Горуна і Валерій Чоботар) та дві бронзи (Аніта Серьогіна й Анастасія Степашко).  
 
Варто відзначити, що завдяки підтримці Міністерства спорту Українська федерація карате змогла оплатити участь в турнірі в Зальцбурзі всіх перших і других номерів національної збірної та всіх діючих чемпіонів України. Загалом же в Австрії виступила рекордна кількість учасників від України – 78 осіб. Турніри такого рангу це чудова школа для наших каратистів, особливо – молодих. 
 
Найбільш вдалими стали виступи Ігоря Угнича (-60 кг) і Віктора Ксенжика (-75 г), які зайняли п’яті місця, здобувши по 5 перемог. Сьоме місце в активі Галини Мельник (-68 кг) і Тараса Герчука (84+ кг). По 4 перемоги здобули Євген Дишловенко (-67 кг) і Різван Талібов (-75 кг). Ще чотири наші спортсмени здобули по 3 перемоги.
 
Головний тренер збірної України Антон Нікулін дав відпочити лідерам команди – Станіславу Горуні й Анжеліці Терлюзі. На них чекає наступний великий міжнародний старт – етап Прем’єр-ліги в Роттердамі, який пройде 16-18 березня.
 
  Прес-служба УФК 
 

Популярні новини