ГоловнаНовиниПобільше б таких щасливих миттєвостей!

Побільше б таких щасливих миттєвостей!

У спорткомплексі Київського національного університету імені Тараса Шевченка 19 жовтня пройшов 4-й турнір з карате «Sen-Bin Cup 2014». Його учасниками стали понад 400 спортсменів із 19 клубів столиці та багатьох областей України. В результаті найцікавішого і найгострішого суперництва, що тривав весь день, головний приз у командному заліку дістався каратистам з клубу «Сьогун» (Київ). На другому місці організатори турніру клуб «Сен-Бін» (Київ), а на третьому – клуб «Вагр» (Харків).

Цього суботнього дня в нашій родині всі очікували з великим нетерпінням. Особливо 4-річна Марічка, для якої теперішні змагання могли стати найпершими спортивними стартами в житті. Внучка вже кілька місяців (з урахуванням минулого року) займається карате в клубі «Сен-Бін». Її першим наставником став сам президент Микола Сіраковский. У подарованому їм білосніжному кімоно крихітка виглядає просто чарівно. Сьогодні Марічка з задоволенням ходить у зал до талановитої вихованці клубу, дуже уважному до дітей тренеру Ольги Рабазулькіної. І дуже хоче стати, як вона, справжньою каратисткою і чемпіонкою!

Однак на нинішній сенбінівський турнір мені довелося відправитися одному – внучка прихворіла. І дуже переживала з цього приводу. Заспокоїло її лише мамина обіцянка, що через рік, за умови регулярних занять в клубі, Ольга Олегівна обов’язково допустить її до участі в таких престижних змаганнях.

– Діду, я буду дуже старатися, – прощебетала на прощання непосида. І тут же втекла до своїх друзів-звірушок грати в «школу».

Увійшовши до Правління Української федерації карате (УФК), намагаюся, за можливістю, бувати на будь-яких турнірах, що проводяться цією організацією. І за чотири роки відвідав їх чимало, причому самого різного рангу і рівня. А ось на змагання «Сен-Біна» потрапив вперше. І мені вони дуже сподобалися. По-перше, умовами, де проходили поєдинки – дві великих світлих зали (одна тренувальна) з 4-ма татамі і повним комплектом устаткування, електронними табло і оригінальним п’єдесталом для нагородження призерів, невеликою, але дуже затишної віпівською зоною для почесних гостей. По-друге, найдобріших слів заслуговують все: організація і проведення турніру, чітка робота всіх його служб, суддівських бригад, медичної групи. І що особливо приємно здивувало (з урахуванням тривалості і безперервності змагань) так це хороша робота буфетів і окремої для учасників кімнати для прийому їжі, дуже, до речі, смачною і різноманітною.

І найголовніше: разом з усіма учасниками щорічного турніру «Sen-Bin Cup» я отримав велике задоволення від його зворушливого відкриття, самих поєдинків, число яких вимірювалося сотнями, від пристрастей, що вирували на татамі, а часом і за їх межами. Основним контингентом тих, хто змагався, були діти, переважно молодшого та середнього віку від 5 до 14 років і старше, + 18 і навіть ветерани. З яким же бажанням, відвагою, палаючими очима виходили всі вони на кожен бій і віддавалися йому без залишку! Як щиро раділи хлопчики й дівчатка, та й старші атлети, разом зі своїми тренерами здобутим перемогам і засмучувалися поразкам. Зрозуміло, були травми (часом досить болючі), сльози від невдач – куди ж без них? У цілому ж вийшло прекрасне спортивне свято, яке подарувало і дітям, і дорослим (особливо батькам) справжню радість, відмінний настрій і впевненість у тому, що подібні турніри всім нам дуже потрібні. В черговий раз також хочу порадіти тому, що в УФК підростає дуже хороша, перспективна поросль, від якої, впевнений, уже в найближчі роки ми можемо очікувати вагомих перемог на міжнародній арені.

Про те, що турнір «Sen-Bin Cup» з кожним роком стає все популярнішим і привабливішим у каратистському середовищі України, і вже знайшов у календарі УФК своє місце, свідчить і те, що серед виступаючих на ньому команд, було чимало тих, що представляють кращі клуби України – «Юніон» (Львів), «Сьогун», «Чемпіон», «Шкільний спорт» (Київ), «Січ» (Новоград-Волинський), «Олімпік» (Миколаїв), «Додзьо» (Житомир) та інші. А серед зацікавлених в успішному виступі своїх вихованців в залі КНУ ім. Т. Шевченка можна було побачити таких відомих у країні каратистів і тренерів, як – Сергій Левчук, Андрій Білоскурський, Максим Невмержицький, Антон Нікулін, Петро Корнійчук, Анатолій Сальник, Рудик Сагрунов.

На закінчення хочеться сказати пару теплих слів на адресу Володимира Бульби і Миколи Сіраковського. Перший із них є головою Наглядової ради клубу «Сен-Бін», а другий – творцем і президентом клубу «Сен-Бін», а також керівником київської міської федерації карате. У тому, що сьогодні ми маємо у столиці та в Україні ще один хороший і дуже навіть перспективний турнір (насамперед для дітей та юнацтва) багато в чому стало можливим завдяки цим двом сподвижникам карате. Це вони (і їх чудова команда помічників) вклали максимум зусиль і старання, серця і душу в добру справу. І нинішній турнір «Sen-Bin Cup 2014» відбувся! Незважаючи на дуже непростий для країни час. І пройшов він на високому рівні. Спасибі, колеги!

Не сумніваюся, що через рік наш 5-й традиційний турнір «Sen-Bin Cup 2015» стане ще більш цікавим, конкурентоспроможним і привабливим. До зустрічі у новому сезоні!

Михайло Волобуєв,
голова Комітету зі ЗМІ та зв’язків
з громадськістю УФК, член НОК України

Популярні новини