ГоловнаНовиниОлімпійський дім завжди радий гостям

Олімпійський дім завжди радий гостям

У наймальовничішій частині столиці, а саме на Подолі, знаходиться штаб-квартира олімпійського руху України. Потрапляючи до олімпійського дому, відчуваєш себе в атмосфері здорового духу, працьовитості і нескінченної сили волі. Тут завжди раді гостям!

Нам, майбутнім спортивним журналістам, сильно пощастило – саме тут ми, студенти другого курсу Інституту журналістики КНУ ім. Т. Шевченка, отримали можливість поспілкуватися з легендарним спортсменом, бронзовим призером Олімпіади в Москві з метання молота, а сьогодні керівником Служби президента НОК України Юрієм Августовичем Таммом. Зустріч із ним і відверта розмова багато в чому змусили нас по-новому подивитися на великий спорт і олімпійський рух, на призначення та шляхи розвитку спортивної журналістики, про роль спортивної журналістики в житті сучасного суспільства.

Після цікавої екскурсії по олімпійському будинку і знайомства з умовами, в яких працює нині невеликий і дружний колектив Національного олімпійського комітету України, ми зібралися в прес-центрі, де і пройшла зустріч з Юрієм Августовичем. Саме від прославленого атлета ми дізналися про те, що за підсумками роботи в минулому році НОК України був визнаний кращим у світі. І отримав від Міжнародного олімпійського комітету почесну нагороду.

Чим сьогодні зайнятий НОК України? Як у країні розвивається олімпійський рух? Які масові акції та заходи з ініціативи головного Олімпійського штабу проходять щорічно в Україні? Спортивна журналістика та її майбутнє? Допінг у великому спорті? Життя атлета після виходу зі спорту? На ці та інші запитання ми отримали від Юрія Августовича Тамма вичерпні відповіді. А ще ми почули на завершення теплої зустрічі добрі слова напуття і побажання успіху в житті. Для нас, молодих журналістів, це відвідування Олімпійського дому означає чимало. І ми вдячні всім, хто дав нам таку можливість.

Аліна Блохіна,
студентка 2 -го курсу
Інституту журналістики КНУ ім. Т. Шевченка

Фото: студента 2- го курсу Інституту журналістики КНУ ім. Т. Шевченка Арсенія Овсяннікова
 

Популярні новини