ГоловнаНовиниКиїв завжди радий гостям

Київ завжди радий гостям

У столиці України з великим успіхом пройшов 10-й міжнародний турнір з карате «Kyiv Open Cup».

У травневу пору цвітіння каштанів прекрасний і стародавній Київ, і могутній Дніпро, на берегах якого привольно розкинулося наше дивовижне місто. У гості до нас для участі в різних змаганнях завжди з радістю з’їжджаються люди з близького і далекого зарубіжжя, бо про українську гостинність уже давно ходять легенди. Ось уже 10-й рік поспіль клуб «Сьогун», а з недавніх пір і Українська федерація карате, проводять у столиці міжнародний турнір «Відкритий кубок Києва». Від сезону до сезону він стає все масштабнішим, цікавішим, привабливішим як для учасників, так і для самого міста, яке святкує в цей час прекрасну пору свого чергового ювілею.

Ось лише кілька цифр, котрі підтверджують цю думку. На 10-й турнір, що проходив 19 травня в спорткомплексі КПІ, приїхало 830 спортсменів з 65 команд / клубів Білорусі, Молдови, Росії та України. Змагання проводилися з ката і куміте для дітей (від 8 років), юніорів та дорослих, чоловіків і жінок. Мали вони особистий і командний характер. Для порівняння в минулому турнірі на татамі виходило близько 700 атлетів з 56 колективів.
Що особливо радує, так це участь у Кубку Києва практично всіх найсильніших на сьогодні каратистів країни, включаючи і членів національної збірної, які всього за кілька днів до нього повернулися з Угорщини з континентальної першості. Лише чемпіонка Європи-2013 Аніта Серьогіна з іллічівського клубу «Катана» вирішила взяти короткий перепочинок після супернапряженних боїв у Будапешті.

Сам турнір, його організація і проведення, на мій погляд, були бездоганні. А його спортивна складова, найвища конкуренція в усіх вікових категоріях і вагах заслуговують бути відзначеними особливо – у національному масштабі подібних змагань у нас поки що більше немає. Докладніше про увлекательнейших змагання, які проходили весь недільний день на шести татамі, його результати можна дізнатися на сайтах самого турніру (www.karate-do.com.ua), клубу «Сьогун», УФК і ряду інших електронних ЗМІ. Відзначу й такий приємний факт, як повну пряму трансляцію 10-го міжнародного турніру «Kyiv Open Cup» в інтернеті в режимі он-лайн. Йдемо вперед, друзі!

Кого цікавить цей вид спорту, напевно побував 19 травня в гостинному спортивному комплексі Київського політехнічного інституту. Або ж спостерігав за ходом ювілейного турніру з інтернету. Це позбавляє мене від необхідності докладного опису всього, що відбувалося в залі. А подивитися, повірте мені, дорогий читачу, тут було на що і на кого. Як у боях серед початківців дітей, так і в поєдинках дорослих атлетів, чий досвід, майстерність і досягнення високо цінуються на міжнародній арені. Серед найбільш яскравих і успішних спортсменів «Відкритого кубка Києва» я б виділив: в ката – одеситку Ганну Крещенко (клуб «Окінава») та киянина Олексія Чижова («Сен-бін»); в куміте – братів Горуна зі Львова Станіслава (- 75) і Ярослава (- 84) (обидва «Юніон»), їх земляків і одноклубників Олександра Хахула (- 67), Олега Филиповича (- 60), Іллю Нікуліна (- 75), киян Віталія Семенцова («Чемпіон», – 60) , Івана Ямбуренко та Андрія Коваля (обидва «Сьогун» – 57), чернівчаніна Євгена Мотовиліна («Тай-сен», + 84), москвича Ельхана Ескандерова (+ 84), харків’янина Рудика Сагрунова («Ваграм», + 84) та киянина Артема Воха («Сьогун», + 84), а серед дівчат – киянку Жанну Мельник («Сьогун» – 55), львів’янку Анастасію Брилко («Шкільна ліга», – 55), одеситку Анжеліку Терлюгу («Ніка», – 61) , москвичку Інгу Шерозію («Альфа», + 61), одеситку Ірину Зарецьку («Ніка», + 61).

Чудово й те, що в рамках турніру пройшли поєдинки спортсменів-інвалідів (глухих). Кращими в ката і куміте тут були представники клубів «Чемпіон», «Вадо-кай», «Ваграм».
І звичайно особливу радість численні глядачі отримали від виступу дітей, чий вік коливався від 8 до 16 років. Скільки ж емоцій, сліз радості і прикрощів випробували (испытали) учасники, їхні тренери, батьки та просто шанувальники карате, що заповнили трибуни палацу спорту одного з кращих вузів України!

Кращого командного результату за підсумками захоплюючих змагань домоглися каратисти львівського клубу «Юніон». Їм і було вручено президентом УФК та клубу «Сьогун» Сергієм Левчуком головний приз турніру красивий Кубок. На другому і третьому місцях влаштувалися київський клуб «Сьогун» і мінський «Кофукан».

Усього один день проходив наш травневий турнір, який приніс абсолютно всім справжнє задоволення і насолоду! Спасибі його організаторам – Українській федерації карате і клубу «Сьогун», спонсорам і, зрозуміло, каратистам – від найменших до серйозних і досвідчених бійців, що показали характер, майстерність і волю до перемоги. Карате стає все популярнішим і привабливішим в Україні. І це, мабуть, головний і дуже приємний підсумок 10-го ювілейного міжнародного турніру «Kyiv Оpen Сup».

Михайло Волобуєв,
президент АСЖУ,
член НОК України,
головний редактор сайту АСЖУ

Фото Ігоря Сахацького

попередня стаття
наступна стаття

Популярні новини