ГоловнаНовиниМ’яч – на центр!

М’яч – на центр!

Європейський футбольний тиждень 2013
Спеціальної Олімпіади Європи/Євразії в Україні

Футбол є одним з найпопулярніших видів спорту Спеціальної Олімпіади Європа/Євразія, котрим займаються 128,000 осіб з вадами розумового розвитку в 58 країнах і який підтримують 37 Національних футбольних федерацій, 60 футбольних клубів (включаючи офіційних представників-посланців Спеціальної Олімпіади в Європі Celtic FC, Tottenham Hotspur, Inter, Milan) та кращі гравці континенту Л. Мессі та Д.Алвес з «Барселони».

У зв’язку зі зростанням популярності футболу за програмами Спеціальної Олімпіади України (СОУ) після ЄВРО–2012, коли футболісти СОУ виходили на поля стадіонів з гравцями кращих збірних континенту і брали участь в спільних акціях чемпіонату разом з Кока-Кола та МакДональдз-Україна, Європейський футбольний тиждень (ЄФТ) 2013 пройшов з 15 до 22 травня, за сприяння Федерації футболу України, Федерації футболу Києва, Кока-Кола України, МакДональдз Юкрейн Лтд., Асоціації спортивних журналістів України, Державної служби з питань інвалідів та ветеранів. Він об’єднав в матчах різного рівня більше двох тисяч футболістів Спеціальної Олімпіади.

Відбіркові локальні змагання в 12 областях країни і Регіональні турніри у Вінницькій, Сумській, Дніпропетровській, Черкаській, Миколаївській, Житомирській і Полтавській областях завершились фіналом – національним турніром з футболу СОУ у м. Херсон 17-19 травня на стадіонах Школи вищої спортивної майстерності, серед 9 команд юнаків та дівчат. В рамках цього всеукраїнського турніру проведено семінар для тренерів та фахове медичне обстеження футболістів за програмою СО “Healty Athletics – FANfitness”, під керівництвом координатора програми СО «Здорові спортсмени» в Східній Європі Сігіти Круммініне.

Визнанням футболу СОУ став візит президента Спеціальної Олімпіади Європа/Євразія Мері Девіс та головного менеджера СОЄ/Є Мірека Крогулека, котрі в Україні взяли участь в заходах ЄФТ–2013: київському турнірі присвяченому Дню масового футболу УЄФА, переговорах з керівниками НОК, ФФУ, НКСІУ, НУФВСУ. У цей же час підписано договір про співпрацю СОУ з Асоціацією спортивних журналістів України (АСЖУ). За цієї важливої акції були присутніми Мері Девіс (Ірландія) та Мірек Крогулек (Польща).

У рамках ЄФТ у м. Борисові (Білорусія) проходив Європейський Турнір Спеціальної Олімпіади Європи/Євразії з «Об’єднаного футболу», в якому взяло участь 12 команд. В запеклій боротьбі, але не програвши жодного матчу, збірна Спеціальної Олімпіади України завоювала золоті медалі.

Андрій Підварко,
Директор Спеціальної Олімпіади України 
 

Популярні новини