ГоловнаНовиниПекін приймає 71-й Конгрес АІПС

Пекін приймає 71-й Конгрес АІПС

Чим ближче 8 серпня, день відкриття ХХIX літніх Олімпійських ігор у Пекіні, тим сильніше і частіше б’ється пульс життя Китаю. Це гостро відчувається в 15-мільйонній столиці найнаселенішої держави планети буквально в усьому. Особливо на багаточисельних конгресах і симпозіумах, самітах і зустрічах різних міжнародних спортивних федерацій і об’єднань, які захлеснули в останні тижні стародавнє місто. Всі вони безпосередньо пов’язані з майбутньою Олімпіадою, що обіцяє стати найбільш представницькою і найвидовищною з тих, котрі проводилися раніше. І хоча до початку Ігор залишається ще два місяці, тут, фактично, все вже готово для проведення змагань хоч сьогодні. І у мене після поїздки до Пекіна немає ані найменшого сумніву в тому, що китайці прекрасно впораються з організацією та проведенням головного спортивного свята чотириріччя.

Такої ж думки дотримується і більшість делегатів 71-го Конгресу Міжнародної Асоціації спортивної преси (АІПС), зыбравшихся в кінці травня в столиці майбутньої Олімпіади. Програма його, як завжди і буває напередодні найбільших спортивних змагань, відрізнялася різноманітністю і насиченістю. Окрім звітів і доповідей керівників АІПС, які стосуються різних боків життя цією шанованою в світі громадської організації (створена в 1924 році), тут було безліч виступів і презентацій представників МОК, інших Міжнародних спортивних федерацій ы об’єднань, а також працівників Оргкомітету Олімпіади–2008.

Природньо, що делегатів із майже 100 країн більш за все хвилювали питання, пов’язані із створенням умов для роботи і життя журналістів на Іграх. Продовжаться вони без малого три тижні і будуть вкрай складними. До речі, акредитованих представників ЗМІ очікується навіть більше, ніж чотири роки тому в Афінах – понад 22 тисячі чоловік. А скільки їх приїде до Піднебесної без офіційної акредитації! Китайські колеги дали вичерпні відповіді на всі запитання. І пообіцяли тут максимальну підтримку.

Надзвичайно цікавими і корисними виявилися поїздки на спортивні арени і в Головний прес-центр Ігор. Незабутні враження залишилися у нас і від відвідин Великої Китайської стіни, імператорського заміського палацу з його фантастичним парком і озером і Національної опери. Доброзичливість і гостинність господарів майбутньої Олімпіади приголомшують. І зайвий раз переконують у тому, що спорт – найбільший посол світу: всім його посланцям тут буде наданий відповідний прийом.


Михайло Волобуєв, президент АСЖУ,
член НОК України

Популярні новини