ГоловнаНовиниКиїв приймає найсильніших фехтувальників Європи

Київ приймає найсильніших фехтувальників Європи

За свою майже півстолітню історію київський Палац спорту приймав у себе чимало різних світових і європейських чемпіонатів, не кажучи вже про інші міжнародні та республіканські змагання. А ось такого представницького мушкетерського турніру в його багатій спортивними баталіями житті ще не було. І тому колектив «Кращої спортивної арени країни 2007 років» за підсумками конкурсу Асоціації спортивних журналістів України робить в останні години до початку чемпіонату Європи все можливе, щоб це унікальне свято вдалося наславу. За словами директора Палацу спорту Віктора Ткаченка, арена вже повністю готова прийняти у себе понад 1000 атлетів із 40 країн Старого Світу. А щоб учасникам фехтувальної фієсти було затишно і комфортно впродовж усіх днів чемпіонату, в роздягальнях проведено ремонт, оновлено інтер’єр і, головне, – повністю замінено систему кондиціонерів. Створені також прекрасні умови для роботи суддів, офіційних осіб і преси, якої очікується тут як ніколи багато, – адже інтерес до завершального передолімпійського старту в Пекіні просто колосальний.

Влаштовувачі змагань, а проходити вони будуть упродовж 6 днів (з 5 по 10 липня), зрозуміло, потурбувалися і про глядачів – трибуни приведені до порядку, та і весь зал з просторими холами Палацу радують око своєю чистотою, затишком і комфортом. Велику організаторську роботу напередодні чемпіонату Європи провела і Федерація фехтування України на чолі з президентом Сергієм Міщенко. Переможців і призерів чекають оригінальні медалі, дипломи і коштовні призи. Почесних гостей і прославлених у минулому спортсменів чекають барвисті запрошення і подарунки. На турнір також безкоштовно запрошені учні спортивних шкіл країни. А буквально днями президент Європейської конфедерації фехтування відомий російський бізнесмен Алішер Усманов виділив з власних коштів і передав до призового фонду чемпіонату – 100 тисяч євро. Про подібні призові гроші атлети раніше і не мріяли.

Ось як виглядає програма чемпіонату Європи з фехтування по днях:

05.07.2008 субота шабля чоловiки особистi
рапiра жінки особистi
06.07.2008 неділя рапiра чоловiки особистi
шпага жінки особистi
07.07.2008 понеділок шабля жінки особистi
шпага чоловiки особистi
08.07.2008 вівторок шабля чоловiки команднi
рапiра жінки команднi
09.07.2008 середа рапiра чоловiки команднi
шпага жінки команднi
10.07.2008 четвер шабля жінки команднi
шпага чоловiки команднi

На закінчення зазначимо, що чемпіонат Європи останнє змагання для найсильніших фехтувальників, результати якого можуть вплинути на рейтинг окремих спортсменів і команд на Олімпійських Іграх у Пекіні.

Популярні новини