ГоловнаЛауреати АСЖУДесятка найкращих атлетів 2020 року

Десятка найкращих атлетів 2020 року

Після оголошення першого номера ТОП-10, який автоматично отримує звання «Найкращого атлета» року,  Десятка 2020-го набула остаточного вигляду.

Щодня – по топ-атлету

Упродовж десяти днів Асоціація спортивних журналістів України відкривала по одному імені щодня, утримуючи інтригу до сьогодні. Кожен із атлетів, що у непростий для спорту  рік зумів показати свої найкращі здібності, заслуговує окремої уваги, і саме тому АСЖУ присвятила окрему статтю кожному із ТОП-10  – на сайті та у соцмережах.  За перемогу у топ-рейтингу сперечалися дві наші чарівні легкоатлетки, і у підсумку Марину Бех-Романчук та Ярославу Магучіх у загальному заліку розділили лише три бали! Цього року обидві показали прогрес у результатах, здобули по дві перемоги на етапах “Діамантової ліги” та очолили залік Світового туру у приміщенні.

Бех змінила Підручного

Марина Бех перебрала титул найкращого атлета року у Дмитра Підручного, який очолив ТОП-рейтинг за підсумками 2019-го. Цього ж року  Дмитро став єдиним представником зимового спорту, посівши п’яту позицію. Однак до Олімпіади у Пекіні у нього трохи більше часу, ніж у Марини та Ярослави, котрі є одними з наших головних надій у рік, що мимоволі став олімпійським. Так само, як і досвідчена Ольга Харлан, молода й титулована Дар’я Білодід, стрімкий Михайло Романчук та блискуча Юлія Левченко. Кожен із перелічених імен є топ-атлетом світового класу. Увірвався до цієї когорти і борець греко-римського стилю Семен Новиков, ставши 2020-го чемпіоном Європи.  

Не лише олімпійці та індивідуалісти

Однак не лише олімпійський спорт існує у світі. Цього року феноменального успіху досяг стронгмен Олексій Новиков, який здобув титул «Найсильнішої Людини світу», який раніше з українців зумів вибороти лише легендарний Василь Вірастюк. Таке досягнення 24-річного Олекси заслужило у річному рейтингу високої третьої позиції. У ТОП-10 – одна представниця ігрових видів спорту. Це –  лідер збірної України, яскрава зірка баскетболу Аліна Ягупова, від гри якої зазвичай і залежить результат усієї команди.

Хто не потрапив у Десятку

Українські сподівання на позитивний виступ на Олімпіаді в Токіо ґрунтуються не лише на представниках цьогорічного ТОП-10. Є ще ціла когорта алетів, котрі не увійшла до десятки і точно претендуватимуть на олімпійські медалі – гімнасти Олег Верняєв та Ігор Радівілов, легкоатлет Андрій Проценко, велосипедистка Олена Старікова, борчиня Юлія Ткач, скелелаз Данило Болдирєв… Тож потенціал у нашого спорту є і це приємно констатувати.

ТОП-10  Найкращих атлетів України

  1. Марина Бех-Романчук
  2. Ярослава Магучіх
  3. Олексій Новиков
  4. Ольга Харлан
  5. Дмитро Підручний
  6. Михайло Романчук
  7. Дар’я Білодід
  8. Семен Новиков
  9. Аліна Ягупова
  10.  Юлія Левченко

Хто вибирав

Десятку найкращих атлетів року традиційно обирала своїм голосуванням Експертна Раду  АСЖУ, до якого входять 12 авторитетних українських спортивних журналістів – членів правління організації: президент АСЖУ Олександр Гливинський, віце-президенти Сергій Савелій та Михайло Реуцький, генеральний секретар Анастасія Волобуєва, члени правління – Валерій Новобранець, Валерій Рекунов, Галина Нечаєва, Руслан Свірін, Геннадій Ніколайчук, В’ячеслав Кульчицький, Юрій Ілючек, Олексій Самойленко. Кожен із експертів назвав свою десятку найкращих атлетів, де перший атлет отримав десять балів у залік, а десятий – один.

Правління АСЖУ

Популярні новини