ГоловнаНовиниВсе задля перемоги. Ритуал тренера допоміг збірній України

Все задля перемоги. Ритуал тренера допоміг збірній України

Після поразки від Румунії у стартовому матчі чемпіонату Європи (0:3) у футбольному середовищі України спочатку був шок, а потім думки про те, як нашій збірній виправляти ситуацію. Зрозуміло, що нічого іншого, окрім перемоги у наступному поєдинку із Словаччиною для збереження шансів на продовження подальшої боротьби у турнірі не могло бути. Тож для того, аби підійняти моральний дух і підбадьорити команду перед грою із словаками мали місце усілякі заходи, включаючи відеоконференцію з Президентом України Володимиром Зеленським. У вболівальників же та фахівців для підтримки національної збірної були свої методи. Хтось палко вболівав на трибунах стадіону у Дюссельдорфі, хтось зібравшись гуртом у кафе з великим екраном передавав синьо-жовтій дружині позитивну енергетику гучним скандуванням та співом, хтось робив це в інший спосіб.
Досвідчений український тренер Петро Кушлик розповів, яким чином намагався закликати її Величність пані Удачу нашій збірній він.

– У перерві матчу я запалив свічку, яка, на мою думку, повинна була принести удачу нашій команді, – ділиться своїм секретом Петро Кушлик. – При цьому я промовив, що Україна повинна перемогти 2:1. Свічка горіла до самого кінця матчу і я щасливий, що саме з таким рахунком наша збірна виграла. Тепер застусую свій ритуал і перед наступним матчем з Бельгією. Буду просити Всевишнього про перемогу в цій грі. Сподіваюсь на Його допомогу. Нашій багатостраждальній Україні зараз це як ніколи потрібно.

В’ячеслав КУЛЬЧИЦЬКИЙ, член Правління АСЖУ

Популярні новини