ГоловнаНовиниKyiv Open Cup 2019: організаційний прогрес господарів, черговий успіх «Катани»

Kyiv Open Cup 2019: організаційний прогрес господарів, черговий успіх «Катани»

 

18-19 травня 2019 року у спортивному комплексі НТУУ «КПІ» пройшов 14-й традиційний міжнародний турнір Kyiv Open Cup 2019. Турнір, який належить до серії Прем’єр Ліги Української федерації карате (УФК), відзначився високим організаційним рівнем та рядом новацій.

Цього року на Kyiv Open Cup виступили понад 960 спортсменів з 4-х країн – Україна, Білорусь, Казахстан, Іран.

Організатором турніру є київський клуб «Сьогун». Саме організаційний бік події заслуговує на особливий наголос. Адже на Kyiv Open Cup 2019 було запроваджено декілька цікавих новацій при в цілому дуже добрій організації в усіх моментах.

Завдяки плідній співпраці УФК з компанією Uventex, організаторам турніру на чолі з віце-президентом клубу «Сьогун» Анатолієм Сальником вдалося забезпечити відео-перегляди під час фінальних сутичок у дорослих категоріях – вперше на турнірах карате в Україні. Глядачі та учасники мали можливість спостерігати за статистикою поточних подій турніру на великому табло, а на сайті УФК здійснювалась пряма трансляція змагань, у добрій якості, з кількох камер.

Вперше суддівство ката в категоріях 14 років і старше здійснювалось по бальній системі. Відтак спортсмени, тренери й судді змогли практично ознайомитись та випробувати діючі нові правила, за якими віднині проходять турніри WKF.

Дуже добре був забезпечений порядок в залі змагань та на підходах до нього. Раціональне розташування п’яти татамі за відсутності сторонніх осіб створило вільний та спокійний простір для проведення поєдинків, розминки та зважування спортсменів, перебування почесних гостей турніру.

Щодо останніх, то їх було чимало – і представників спортивного керівництва країни, і спонсорів та партнерів турніру, серед яких треба назвати компанії Банкомзв’язок, YB Art, SPARE, Sports Equipment,  Sportium та інших. З року в рік кількість тих, хто підтримує та допомагає українському карате, зростає. Не бракувало і представників ЗМІ.      

Тож президент УФК Сергій Левчук мав усі підстави сказати в телеінтерв’ю, що українське карате невпинно та стрімко розвивається – і в спортивному, і в організаційному плані.

Власне спортивний бік змагань на Kyiv Open Cup 2019 дещо постраждав через етап Серії А WKF у Стамбулі, який збігся в часі з київським турніром. Адже до Стамбулу поїхали аж 65 українських каратистів на чолі з грандами-збірниками.

Утім, у Стамбулі наші здобули лише одну нагороду – бронзову медаль Аніти Серьогіної (-61 кг). Скоріш за все, кращі бійці бережуть сили для Європейських ігор-2019, що пройдуть у Мінську 29-30 червня.

А ось одноклубники Аніти з клубу «Катана порт Черноморськ» у Києві виграли 20 нагород – 8 золотих, 4 срібні, 8 бронзових – та посіли перше загальне місце. Це вже третій всеукраїнський турнір цього сезону, який виграє «Катана» на чолі з віце-президентом УФК Олександром Тонкошкуром. Своїх земляків з перемогою привітав просто в залі почесний президент Одеської федерації карате Юрій Бузько.

До чільної тройки Kyiv Open Cup 2019 увійшли два київські клуби – «Сьогун» (6 золотих, 6 срібних, 3 бронзові медалі) та «Сен-Бін» (5 золотих, 7 срібних, 17 бронзових медалей).

Наступний великий український турнір – Odessa Cup 2019 (турнір Серії А УФК) відбудеться 1-2 червня в Одесі.

Прес-служба УФК

 

Популярні новини