ГоловнаНовиниКнига про історію українського карате

Книга про історію українського карате

У Києві презентовано книгу «Історія українського карате: з підвалу до олімпійського п’єдесталу».

Видання є першим у своєму роді: численні книги про карате до цього часу було присвячено методиці та техніці карате, однак бракувало системних історичних оглядів.

В ілюстрованому раритетними фото виданні показано процес становлення карате на теренах України, його провідних учасників – спортсменів, тренерів, організаторів, головні досягнення українських каратистів на внутрішній арені та великих міжнародних турнірах.

Фото УФК

Книгу презентували президент Української федерації карате Іван Дутчак, автор – відомий спортивний журналіст, член АСЖУ та прес-аташе УФК Ігор Левенштейн та призер Олімпійських ігор 2020 у Токіо Станіслав Горуна.

Президент УФК Іван Дутчак, якому належить ідея створення книги, зазначив, що реалізації проекту завадила війна – але вона не змогла зірвати створення та випуск книги.

Тема війни та спротиву російській агресії пройшла крізь виступи всіх спікерів презентації. Про волонтерську роботу, про підготовку бійців, про патріотичне виховання, про специфіку бойових мистецтв у воєнних умовах говорили фактично усі спікери – Іван Дутчак, Стас Горуна, перший президент УФК Сергій Левчук, легендарний сенсей Валерій Галан, переможець першого чемпіонату України (1979) Петро Шерекін, а також почесний гість заходу, мовний омбудсмен України Тарас Кремінь.

Популярні новини