ГоловнаНовиниДва дні екстриму в центрі столиці України

Два дні екстриму в центрі столиці України


Понад 100 екстремалів зі всієї України зійшлись 9–10 вересня у змаганнях з вейкбордингу та вейксерфінгу – чемпіонаті України «EQUITY Ukraine Wake Open 2017». Спортсменів приймав Екстрім-парк у історичному місці Києва, а саме на острові Муромця, парку Дружби народів.
 
«Українська Федерація Вейкбордингу (UWF)», Водноспортивний клуб вейкбордингу «Екстремальна тяга» і «Адреналін», Всесвітня асоціація «The Competitive Wakesurf Association» та юридична компанія «EQUITY» провели наймасштабніші  змагання року з кабельної, катерної та вейксерфінгових версій на річці Десенка, урочище Чорторой.
 
На всеукраїнських щорічних змаганнях спортсмени отримали можливість взяти участь у чемпіонаті світу на Філіппінах, який відбудеться наприкінці вересня цього року.
 
“Ви помітили, яка величезна кількість дітей зараз захопилися катанням на дошках, тобто вейкбординг молодіє, катастрофічно швидко молодіє. І саме наші діти потім їдуть на міжнародні змагання та забирають всі призові місця у своїх вікових категоріях”, – зазначив на початку змагань президент Української федерації вейкбордингу Юрій Зозуля.
 
Перший день змагань за катером здивував усіх глядачів виступом дев’ятирічного спортсмена Данила Клещара, який катається з 3,5 років і є багаторазовим чемпіоном України та чемпіоном світу 2016 року.
 
Майстерність на воді показали 107 спортсменів, наймолодшому учаснику змагань було лише 6, а найстаршому, Андрію Васильовичу – 75 років. Наймолодша дівчинка-учасниця змагань 7-річна Наталія Мірошниченко внесена до Книги рекордів України, як найменша учасниця змагань з вейкбордингу. Щоб досягти таких результатів, діти тренуються три рази на день.
 
Вперше в історії вейкбордингу України золото забрала в категорії Pro Women Анастасія Пономаренко. Спортсменка впевнено та стабільно виконала всю свою змагальну програму, показавши високий рівень майстерності.
 
Категорія Pro Men, напевно, найочікуваніша з усіх інших, адже тут ведуть боротьбу найсильніші спортсмени. У цій категорії, як завжди, була дуже жорстка конкуренції, та, незважаючи на неї, Георгій Петриченко зумів вибороти перше місце.
 
Наостанок хочеться зазначити, що чемпіонат України з вейкбордингу «EQUITY Ukraine wake open» відбувся на вкрай високому рівні і, як наголосив президент Української федерації вейкбордингу Юрій Зозуля, у найближчому майбутньому стане одним із найпопулярніших видів спорту серед дорослих та дітей.

Вейкбординг – один із найбільш захоплюючих екстремальних видів спорту, що поєднує в собі елементи воднолижного слалому, акробатику і стрибки. Цей вид спорту дуже популярний у всьому світі, в нашій країні вейкбординг теж почав стрімко розвиватися завдяки Українській федерації вейкборингу, яка намагається організовувати якомога більше змагань і просто відкритих майстер-класів з цього виду спорту на теренах України. 
 
прес-служба “УФВ”


 

Популярні новини