ГоловнаНовиниAIPS Sport Media Awards 2021: як подати заявку

AIPS Sport Media Awards 2021: як подати заявку

100 днів до кінця подачі заявок, 100 речей, які ви мусите знати про премію AIPS Sport Media Awards 2021

До кінця подачі заявок на щорічну премію AIPS Sport Media Awards 2021 залишилося вже менше 100 днів! І ось усе, що ви мусите знати, аби позмагатися за найпрестижнішу міжнародну премію у спортивній журналістиці:

  1. Реєстрація абсолютно безкоштовна.
  2. Просто зареєструйтесь на www.aipsawards.com, куди ви, створивши власний профіль, зможете надіслати свою роботу.
  3. Кожен може надсилати заявки у двох категоріях.
  4. Час подачі обмежений – до 4 жовтня 2021 року.
  5. Усі роботи мають бути опубліковані у період з 10 листопада 2020 року до 4 жовтня 2021 року.
  6. Категорії поділені на «Друковані роботи», «Фотоконтент», «Аудіоконтент», «Відеороботи» (старша категорі) та «Юні репортери до 30».
  7. «Друковані роботи» поділяються на дві підкатегорії: «Найкраща колонка» і « Найкраща кольорова композиція».
  8. «Найкраща колонка» – це стаття, що демонструє обізнану думку, дослідження, актуальність, та оригінальний погляд на тему.
  9. «Найкращий кольоровий твір» – це стаття, що передає емоції,  події зі світу спорту та навколо нього, демонструє підготовку, креативність, видатні репортажі та хист розповідати історії.
  10. Немає жодного обмеження з  кількості слів друкованих матеріалів, якщо це статті. Розділи книг та прологи заборонені. Допускаються уривки з них, якщо вони опубліковані у формі статті в засобах масової інформації. Мова написання будь-яка, проте переклад англійською схвалюється.
  11.  Категорія «Фотороботи» поділяється на дві підкатегорії: «Фото у русі» (1 фото) і «Портфоліо» (3, 4 або 5 фото).
  12. «Фото у русі» – зображення у момент руху, що відображає спортивну майстерність, зроблене під час певної спортивної події. 
  13. «Портфоліо» – не менше трьох, але не більше п’яти фото спортивної тематики. Ці фотографії можуть бути з одного виду спорту або однієї і тієї ж події, або вони можуть бути з різних подій та різних видів спорту.
  14. Фотографії можуть подавати лише професійні фотографи. Їх можуть попросити надати підтвердження свого професійного статусу.
  15. Фотографію можна надсилати не більше одного разу, тобто, якщо фото заявлене до категорії «Фото у русі», воно не може брати участь у категорії «Портфоліо» і навпаки. Заявки на участь у команді не приймаються.
  16. Категорія «Відеоконтент» поділяється на 3 підкатегорії: «Короткометражний фільм», «Портрет спортсмена» і «Документальний фільм».
  17. «Короткометражний фільм» – десятихвилинна відеоробота на будь-яку спортивну тему з інноваційними зйомками та журналістською актуальністю.
  18. «Документальний фільм» – відеоробота, в основі якої лежить переконлива та показова історія зі спортивного світу, що демонструє якісні дослідження та редакторський внесок у поєднанні з якісним створенням фільмів.
  19. «Портрет спортсмена» – відеоробота довжиною більше 10 хвилин, яка розкриває історію про певний аспект світу спорту, демонструє якісні дослідження та редакторський внесок у поєднанні з якісним створенням фільмів.
  20. Мінімальна тривалість документального фільму та портрета спортсмена – 11 хвилин.
  21. Усі відеоматеріали слід завантажити на платформу AIPS Sport Media Awards у коректному форматі.
  22. Якщо документальний фільм є частиною документального серіалу, будь ласка, виберіть один епізод, який братиме участь у конкурсі.
  23. Відео, опубліковане на платформі для обміну матеріалами (YouTube, Vimeo тощо), буде вважатися коректним до тих пір, поки воно відповідає решті правил.
  24. У категорії «Аудіоконтент»  можуть брати участь радіорепортажі, подкасти, коментарі та інші аудіоматеріали, які демонструють технічні інновації та дослідження.
  25. 11 членів журі зі спортивної медіа-індустрії, а також президент AIPS Джоанні Мерло як голова журі, відберуть трьох фіналістів у кожній категорії або підкатегорії.
  26. З членами журі та їх професійними досвідом роботи у сфері спортивної журналістики можна ознайомитися за посиланням: https://www.aipsawards.com/jurors
  27. Призовий фонд конкурсу – 104 000 $.
  28. Переможці 8 основних категорій отримають грошові винагороди. За перше місце – 8000 $.
  29. За друге місце – 3000 $.
  30. За третє місце – 2000 $.
  31. У категорія “Юні репортери” можуть брати участь усі, кому не виповнилося 30 років (дата народження 1 січня 1992 року або пізніше).
  32. Категорія «Юні репортери» поділена на підкатегорії: 1) «Фотоконтент», 2) «Друковані матеріали», 3) «Відео- & аудіоматеріали».
  33. Переможці категорії «Юні репортери» отримають можливість для кар’єрного росту: стипендію на висвітлення великої міжнародної спортивної події.
  34. У категорії «Юні репортери» призери, що посіли друге та третє місця,  призів не отримують.
  35. З двох поданих заявок від однієї особи лише одна може брати участь у категорії «Юний репортер», але все ще можна брати участь в одній з інших основних категорій.
  36. Нагородження переможців відбудеться на початку 2022 року, дата та місце проведення будуть залежати від ситуації з пандемією.
  37. Жодних мовних обмежень для участі у конкурсі немає. Матеріали приймаються будь-якою мовою.
  38. Журналісти, які беруть участь в конкурсі,  можуть бути як працівниками ЗМІ, так і фрілансерами. Ми закликаємо всіх фахівців брати участь, незалежно від їхнього робочого статусу.
  39. Що робити, якщо ви не знайшли категорію, яка відповідає вашій роботі? Зв’яжіться з нами через електронну пошту або соціальні мережі. Будемо раді допомогти!
  40. Для участі у конкурсі потрібно підтвердити, що матеріали опубліковані. Це може бути посилання PDF, MP4 або аудіофайл, залежно від категорії. Якщо це посилання, перегляд матеріалів має бути безкоштовним.
  41. Для визначення переможців голосування проводиться у 5 етапів. Ми серйозно ставимося до суддівства, тому залучаємо понад 40 фахівців з усього світу.
  42. AIPS – це орган, який представляє різні міжнародні спортивні ЗМІ: веб-сайти, газети, радіо та телебачення на всіх континентах.
  43. До складу AIPS входить 161 асоціація. 
  44. Станом на зараз у світі налічується понад 9500 членів AIPS.
  45. AIPS – це незалежна міжнародна організація, яка фінансується за рахунок членських внесків, внесків міжнародних органів та федерацій у всьому світі.
  46. Започаткування AIPS Sport Media Awards у 2018 році стало черговим кроком в еволюції AIPS, перший конгрес якої відбувся у 1924 році напередодні Олімпійських ігор у Парижі 1924 року.
  47. AIPS Sport Media Awards проводиться за підтримки QSPC (Катарського комітету з питань спортивної преси), як частина спільного завдання – інвестувати в культуру та спортивну журналістику для цілеспрямованого захисту цілісності професії.
  48. Учасникам, що не дійшли до фіналу, журі може видати сертифікати про участь.
  49. У 2020 році через надзвичайні події у світі – поширення пандемії, президент журі запровадив вручення сертифікатів за найкращі звіти про ковід-19 у кожній категорії.
  50. Після оголошення переможців AIPS Sport Media Awards публікується континентальний рейтинг.
  51. Розуміючи цінність цієї премії та позитивний вплив на національному та регіональному рівнях, континентальний рейтинг, заснований на голосуванні у 5 етапів, відзначає найкращих у кожній категорії. Кожна континентальна або національна асоціація може його використовувати.
  52. Лідери континентального рейтингу також отримують дипломи.
  53. Для подачі робіт, журналісти та фотографи повинні зареєструватися та створити профіль на www.aipsawards.com, що так само просто, як створити електронну пошту.
  54. Матеріали приймаються лише за адресою www.aipsawards.com до 4 жовтня 2021 року до 18:00 за центральноєвропейським часом.
  55. Матеріали, надіслані поштою, через соціальні мережі чи будь-яку іншу платформу, участь у конкурсі не беруть.
  56. На першому етапі судді аналізують подані матеріали та складають список учасників.
  57. На другому етапі цей список учасників представляють Виконавчому комітету AIPS (24 члени), які звужують його у шорт-лист.
  58. Останні три етапи проводить журі AIPS Sport Media Awards: спочатку проводиться голосування за 5 найкращих робіт, потім за 3 найкращі і за день до церемонії – за переможців.
  59. Інформація, що міститься у заявці (включаючи супровідні документи), повинна бути отримана законним шляхом, не повинна порушувати будь-які авторські права чи інші права інтелектуальної власності, не повинна містити наклепу або порушувати будь-який закон про конфіденційність, а також не повинна порушувати інші закони та положення.
  60. Фотографії, що беруть участь у конкурсі, повинні бути зроблені фотографом, який є власником авторських прав на фото.
  61. Командні заявки для участі у категорії «Фото» не розглядаються.
  62. Внесення значних змін у кольорі фото, контрастності чи видаленні елементів забороняється.  Допускається лише обрізання або видалення пилу та подряпин.
  63. Якщо у вас виникають запитання щодо подачі заявки на участь або правил, ви завжди можете з нами зв’язатися. Також ми рекомендуємо подивитися відповіді на поширені запитання, які ми регулярно публікуємо.
  64. У першому конкурсі AIPS Sport Media Awards змагалися учасники зі 119 країн світу.
  65. Перша урочиста церемонія нагородження AIPS Sport Media Awards відбулася у Лозанні у січні 2019 року. Вступну промову виголошував президент МОКу Томас Бах у 2018 році.
  66.  Друга церемонія відбулася у Будапешті, у лютому 2020 року. Номінантів зі сцени вітав Президент ФІФА Джанні Інфантіно.
  67. Третя церемонія нагородження проводилася у середньовічному замку італійського міста Віджевано  в онлайн-форматі, пряма трансляція була доступна на Youtube.
  68. У конкурсі беруть участь ще дві спеціальні категорії, на які заявки не приймаються: «Журналістські розслідування» та «Життя у спорті». Ці категорії не матимуть фіналістів – журі безпосередньо повідомляє переможців, для яких грошові призи не передбачені.
  69. У разі участі у фіналі учасник може попросити повну стенограму аудіо чи відео.
  70. Усі фіналісти будуть оголошені AIPS заздалегідь. Вони мають бути присутніми на церемонії, щоб претендувати на приз.
  71. Усім учасникам станом на 10 листопада 2020 року має виповнитися щонайменше 18 років.
  72. Для участі у конкурсі не обов’язково бути членом AIPS. Однак заявки приймаються лише з тих країн, які є частиною AIPS, а саме 161 держава. Переглянути повний перелік країн можна на сайті www.aipsawards.com.
  73. У 2020 році був представлений перший онлайн-коледж від AIPS – двомісячний дистанційний курс, що навчає майбутнє покоління журналістів.
  74. У 2021 році коледж став інноваційнішим – глобальні лекції з синхронним перекладом на 4 мови, а також окремими регіональними навчальними посібниками, перекладеними  англійською, іспанською, арабською чи французькою мовами.
  75. Переможці попередніх років були гостями лекцій коледжу.
  76. AIPS Sport Media Awards пропонує визначати кращого оповідача на всіх медіа-платформах – від фотографій до відео, від друкованих матеріалів до цифрових.
  77. На участь у першому конкурсі Aips Sport Media Awards було подано 1273 заявки.
  78. На другий рік заявок надійшло більше – 1746 зі 120 країн.
  79. Третій конкурс встановив рекорд – 1871 заявка зі 129 країн.
  80. Для подачі заявки учасники повинні зареєструватися та створити профіль на www.aipsawards.com. Просто виберіть «LOGIN», а потім «Create new account».
  81. Після входу натисніть кнопку «Add submission», оберіть  категорію та підкатегорію. Додайте заголовок, опис, посилання для завантаження, PDF або файл. Подано.
  82. Ви можете надіслати ще одну заявку, повторивши процедуру. Майте на увазі, дві заявки в одній формі не приймаються.
  83. Зверніть увагу, зміни до заявок можна вносити в усіх полях, окрім «категорії» та «підкатегорії».
  84. Ви можете обирати, якою мовою буде ваша робота. Якщо вона не англійською мовою ви можете представити власний переклад роботи. Якщо цього не буде, вашу заявку спочатку перевірятиме носій мови оригіналу експертної групи AIPS, а також національна асоціація AIPS.
  85. У категорії «Юні репортери» приймається лише одна заявка.
  86. У цій заявці мусить бути лише один файл (одне фото/одна стаття тощо).
  87.  Участь у поточному конкурсі беруть роботи, які опубліковані з 10 листопада 2020 року до 4 жовтня 2021 року. Тобто вікно участі включає Олімпійські та Паралімпійські ігри, чемпіонат Європи з футболу, Копа Америка серед чоловіків і решту регулярних турнірів, що проводяться щороку.
  88. Ознайомитися з переможцями минулорічних конкурсів та їхніми роботами можна на сайті.
  89. Podium 2018 Edition, Lausanne ceremony – https://www.aipsawards.com/podium
  90. Podium 2019 Edition, Budapest ceremony – https://www.aipsawards.com/podium2020
  91. Podium 2020 Edition, Vigevano castle ceremony – https://www.aipsawards.com/podium2021
  92. Ознайомитися з додатковою інформацією та повними правилами можна на сайті www.aipsawards.com
  93. Усі правила на www.aipsawards.com опубліковані різними мовами. Ви можете писати нам мовою, якою говорити, і ми з вами зв’яжемося.
  94. Не забувайте стежити за нашими сторінками у соцмережах: @AIPSmedia у Twitter, Facebook та Instagram.
  95. Організатори можуть самостійно перенести вашу заявку до іншої категорії, якщо вона не відповідає нормам або зв’язатися з вами, щоб відредагувати її (тобто відсутні файли чи документи, що підтверджують публікацію тощо).
  96. Жоден контакт для обговорення Вашого подання з членами ЄС або членами присяжних не приймається.
  97. Співробітники AIPS Awards будуть присутні в Токіо. Ви зможете знайти нас у медіа-центрі.
  98. Найпрестижніший приз міжнародної спортивної журналістики може змінити вашу кар’єру.
  99. До кінця подачі заявок залишилося 100 днів! Щороку нам доводилося відхиляти десятки заявок, які надходили надто пізно. Не проґавте!
  100. Реєструйтеся просто зараз!

Популярні новини