ГоловнаНовиниХокей повертається до Київського Палацу спорту

Хокей повертається до Київського Палацу спорту

4 листопада на льоду Київського Палацу спорту розпочався відкритий чемпіонат столиці з хокею серед юнаків 2005–2006 років народження. Участь у ньому приймають 8 команд із різних регіонів країни.

За всі роки незалежності подібні змагання проходять уперше на арені головного Палацу спорту України. Це стало можливим завдяки зусиллям багатьох організацій та людей, душею і серцем відданих чудовому виду спорту: насамперед – Міністерству молоді та спорту, Київській міській державній адміністрації, Федераціям хокею України та Києва, колективу Палацу спорту, Всеукраїнському благодійному фонду «Громадянська енергія». На відкритті цікавого турніру, а пройшло воно динамічно і хвилююче, взяли участь та виступили перший заступник Міністра молоді та спорту Ігор Гоцул, голова Комітету Верховної Ради України з питань сім’ї, молодіжної політики, спорту та туризму Артур Палатний, президент Федерації хокею України Анатолій Брезвін, представники КМДА, директор змагань Олександр Єфімов, член тренерського штабу збірної України з хокею, відомий воротар Костянтин Семчук…

Не вірно буде стверджувати, що у вільній Україні хокей зовсім зник з київського Палацу спорту. Ні, іноді йому знаходилося тут місце та час для проведення міжнародних змагань чи поєдинків команд-майстрів. Але це відбувалося якось спонтанно і не було системою. А змагань команд дітлахів ми тут ще зовсім не бачили. Сподіваємося, що ця сумна ситуація залишиться в минулому. А колектив Палацу спорту зробить усе можливе, щоб дитячі і дорослі змагання з хокею проходили тут постійно й регулярно.
Ігри відкритого чемпіонату Києва за участю майже 180 юнаків будуть відбуватися на льоду нашого Палацу спорту кожної суботи та неділі, – каже керівник арени змагань Андрій Комаров. – І завершаться навесні наступного року. Дуже приємно, що хокей знову повернувся до нас. І ми зробимо все можливе, щоб він залишався тут назавжди. У країні чимало людей, хто мріє про це і докладає зусилля, щоб зберегти вітчизняний хокей. І ми теж у цьому загоні!

Ось які команди беруть участь у турнірі:
1. Крижинка (СДЮШОР «Крижинка» м. Київ)
2. Крижинка-2 (СДЮШОР «Крижинка» м. Київ)
3. Сокіл (ДЮСШ «Сокіл» м. Київ)
4. Київ (КДЮСШ «Школа спорту» м. Київ)
5. Білий Барс (ДЮСШ «Білий Барс» м. Біла Церква)
6. Білий Барс (ДЮСШ «Білий Барс» м. Бровари)
7. ХК Патріот (м. Вінниця)
8. ХК Донбас (м. Донецьк)

Нагадаємо, що завершаться змагання дітлахів у квітні 2016 року.

Анастасія Волобуєва

Популярні новини