ГоловнаНовиниЧемпіонат Європи з легкої атлетики стартував у Польщі

Чемпіонат Європи з легкої атлетики стартував у Польщі

4 березня у польському місті Торунь розпочався чемпіонат Європи з легкої атлетики в приміщенні. За попередніми даними, близько двох тисяч осіб, в тому числі гравців, тренерів, суддів, волонтерів, організаторів та VIP-персон, візьмуть участь у змаганнях.

Звісно, пандемія не могла оминути чемпіонат та внесла свої корективи. Як повідомив, прес-секретар чемпіонату Європи Матеуш Босяцьки, серед основних вимог – тестування на COVID-19 перед вильотом до Польщі та безпосередньо на арені.

Прямий контакт журналістів з гравцями буде ще безпечнішим, оскільки у мікс-зоні встановлено спеціальні пластикові перегородки. Згідно з медичним протоколом, на континентальному легкоатлетичному форумі можуть працювати до 120 журналістів: акредитувалося 87 представників ЗМІ, 40 з яких – фоторепортери. Не лише мас-медіа, а й суддям доведеться постійно носити захисні маски. Маршрути усіх учасників події побудовано таким чином, аби вони не перетинались. А коли журналісти врешті  матимуть візуальний контакт з атлетами для інтерв’ю, то лише через оргскло, щоб уникнути будь-якого потенційно тісного контакту.

«Відсутність публіки на трибунах – це, безумовно, велика втрата. Зрештою, ми все це робимо для них. Змагання зі стрибків з жердиною — одні з найцікавіших змагань чемпіонату. Я сподіваюся, що вболівальники піднімуть настрій атлетам зі спеціально інстальованих телеекранів”, – каже учасник змагань Пйотр Лісек, багаторазовий призер чемпіонатів світу та Європи.

Розклад дисциплін на чемпіонаті Європи передбачає розіграш 26 комплектів нагород упродовж трьох основних змагальних днів (5-7 березня), кожен з яких складатиметься із ранкової та вечірньої сесій.

4 березня, у так званий «нульовий» день відбулася церемонія відкриття Чемпіонату Європи. А одразу після цього відбулися відбірні змагання у деяких дисциплінах. Участь у кваліфікаціях взяли п’ятеро українців.

Відкрили змагальну програму стрибуни у висоту. Україну представляли двоє легкоатлетів – Олег Дорощук і Дмитро Нікітін: лише Дмитрові вдалося підкорити  планку на «прохідній» до фіналу висоті  2.21 м.

Сектор для стрибків у довжину представляв Владислав Мазур. Атлет приємно вразив своїм найкращим результатом у кваліфікації заввишки 7.85 м і вийшов на четвертій позиції у фінал.

У забігу на 1500 метрів серед чоловіків Артем Алфімов  фінішував на 11-й позиції з результатом 3:46.05, опинившись за бортом фіналу.

Забіг серед жінок на дистанції 3000 метрів став успішним для Наталії Стребкової:  з часом 8:59.15 Наталія продовжить виступ на чемпіонаті.

Таким чином, троє українців потрапили у фінал. Загалом інтереси України на континентальному форумі представляють 33 учасники – 15 чоловіків і 18 жінок. Чемпіонат континенту триватиме до 7 березня.

Христина Гуро – студентка магістратури «Спортивна журналістика»

Популярні новини