ГоловнаНовиниТранзит до Баку через Париж

Транзит до Баку через Париж

Українські каратисти непогано виступили на 13-му чемпіонаті Європи серед регіонів, що проходив у Парижі, – турнірі, в якому беруть участь найсильніші команди континенту.

Збірна України була представлена чотирма командами – чоловіче куміте, чоловіче ката, жіноче куміте і кадетско-юніорське куміте (чоловіче). У підсумку дві наші команди – чоловіча «стінка» і кадетско-юніорська «стінка» – завоювали бронзові нагороди. Примітно, що дорослі бійці по дорозі до медалей двічі перемагали російські команди. У загальному заліку Україна посіла восьме місце.

Нагадаємо, що свої перші регіональні нагороди українські каратисти здобули в 2012 році на 10-му чемпіонаті Європи в Москві: тоді наша жіноча «стінка» стала третьою. А рік потому в Нові-Херцеге (Чорногорія) наші каратисти виступили просто блискуче: жіноча «стінка» виборола золото, а чоловіча – бронзу.

На жаль, з фінансових причин торік Україна не брала участі в чемпіонаті Європи в Ізмирі (Туреччина). Але ось тепер наші повернулися з двома нагородами, і це, звичайно, дуже добре. Особливо приємний успіх юніорів (Гліб Каменєв, Віталій Демчишин, Андрій Торошанко, Валентин Найда, Валерій Тумаков) та їх наставника – головного тренера молодіжної збірної України Петра Корнійчука. Це і реальна перспектива, завтрашній день українського карате, і мотиваційний стимул для подальшої продуктивної роботи.

Оцінюючи виступ України на турнірі, президент Української федерації карате (УФК) Сергій Левчук особливо відзначив успіх ще на одному важливому напрямі роботи – наш суддя Станіслав Золотухін (Чернівці) на семінарі, що пройшов у Парижі напередодні чемпіонату, підвищив свої категорії – referee B (куміте) і judge A (ката), що стало рекордним показником для українських суддів.

А головний тренер національної збірної Антон Нікулін, як завжди, стриманий в емоціях і оцінках, висловив задоволення тим, як виступили в Парижі учасники Перших Європейських ігор в Баку – львів’яни Ярослав Горуна та Ілля Нікулін. Вони добре спробували свої сили перед відповідальним стартом. Але основне турнірне навантаження взяли на себе їхні товариші по команді – Євген Мотовилін, Валерій Чоботар (обидва – Чернівці), Стас Горуна (Львів) та Іван Дрозд (Миколаїв).

Ярослав та Ілля разом із Катериною Кривою (Львів) вже знаходяться в Баку. Їх старти на Іграх припадають на 13–14 червня, і ми, звичайно ж, бажаємо нашим бійцям максимально успішного виступу.

Ігор Левенштейн,
голова Комітету зі ЗМІ та зв’язків з громадськістю УФК,
член АСЖУ

попередня стаття
наступна стаття

Популярні новини