ГоловнаНовиниКоаліція «За реформу сфери спорту в Україні» – за реальне втілення реформи

Коаліція «За реформу сфери спорту в Україні» – за реальне втілення реформи

До складу коаліції увійшли – Федерація плавання України, Федерація баскетболу України, Українська федерація карате, Федерація хокею на траві, Федерація спортингу,  Асоціація спортивних журналістів України, Федерація спортивного права України.

Мета об’єднання – домогтися реальних змін у галузі, що дозволить досягти автономії спорту, прозорості розподілення коштів за принципом рейтингування в сфері спорту вищих  досягнень та за принципом  надання адресної допомоги в системі масового спорту.

Принцип автономії спорту, до речі, відповідає стандартам ООН, яка в спеціальній резолюції визнала його засадничим принципом.
«Наприкінці минулого року ми провели Спортивний конгрес, де було обговорено концепцію реформування галузі та проект нового базового закону про фізичну культуру та спорт, – підкреслив один з ініціаторів створення коаліції, президент Федерації спортивного права України Олександр Кошовий. – Зараз наступає час для реального втілення реформи. Більше того, вона може стати пілотним проектом, який засвідчить можливість здійснення реформ в Україні».

О. Кошовий також зазначив, що наразі Міністерство молоді та спорту, на жаль, не є партнером реформи. І це, на його думку, є великою  перешкодою. «Необхідність рішучих та системних змін у системі  фізичної культури та спорту, яка є застарілою і не відповідає вимогам сьогодення, розуміють не лише політики, спортсмени і експерти, а й усі свідомі громадяни України. Адже без побудови сучасної європейської моделі управління галузі неможливо сформувати фізично та духовно здорову націю», – підсумував він.
 

 

Популярні новини