ГоловнаНовиниВинагороди – кращим!

Винагороди – кращим!

Вперше в майже десятилітній історії Асоціації спортивних журналістів України (АСЖУ) наше традиційне підбиття підсумків сезону, що минає, відбулося не на НСК «Олімпійський» (тут сьогодні повним ходом йде будівництво нового стадіону під Євро-2012), а в прес-центрі київського Палацу спорту. І треба визнати, що його господарі зробили все можливе, щоб наше новорічне свято вдалося наславу.

Понад 120 спортивних журналістів із різних реґіонів України, відомі атлети і тренери, учасники Олімпійських ігор, ветерани фізичної культури і спорту, авторитетні в світі спорту люди зібралися в п’ятницю, 12 грудня, на дружню творчу зустріч. Пройшла вона в сердечній, неформальній обстановці. І за багаточисельними відгуками колег і почесних гостей, принесла їм море задоволення і приємних миттєвостей. На цій уже дев’ятій передноворічній зустрічі Правління АСЖУ назвало кращих у 23 номінаціях. А потім щасливі лауреати стали володарями Почесних грамот і фантастичних за красою і витонченості призів, виготовлених умільцями компанії «Десата спорт» (директор Олександр Школьник). Ми пишаємося десятирічними партнерськими стосунками з невеликим колективом цієї унікальної фірми. На мій погляд, вона є абсолютним лідером в Україні з виготовлення ексклюзивних кубків та інших спортивних призів.

Уже в котрий раз переконуюся в гострій необхідності проведення подібних заходів як для нас, членів АСЖУ, так і для людей, які люблять спорт і віддали йому кращі роки, а деколи і все життя.

У переповненому затишному залі прес-центру Палацу спорту нікого не залишили безучасними проникливі слова переможця в номінації „Імена”, Почесного члена НОК України, багатолітнього керівника спортивної галузі країни, лауреата Олімпійського ордена Володимира Васильовича Кулика і учасниці Олімпійських ігор у Гельсінки (1952 р.) гімнастки Олени Христофорівни Гуц! А як тепло і зворушливо говорив про свого суперника з запливів мельбурнської Олімпіади (1956 р.) на дистанціях 100 і 200 метрів брасом Ігоря Засєду відомий спортивний теле- і радіокоментатор України Фарід Досаєв, який отримав найвищу винагороду АСЖУ – приз імені Ігоря Засєди – «За честь і гідність у спортивній журналістиці!» Не приховуючи сліз, слухала схвильований спіч Фаріда Абдуловича вдова засновника АСЖУ Людмила Засєда, чудова українська журналістка, що багато років відпрацювала в газеті «Зірка» й інших республіканських виданнях. Такі хвилини не забуваються ніколи.

А потім був другий тайм зустрічі, на якому було сказано чимало добрих побажань одне одному в наступаючому 2009 році, і де ми пом’янули наших колег, які назавжди залишились у літописі спортивної журналістики України. На завершення свого репортажу хочу ще раз привітати всіх номінантів «Підсумків 2008 спортивного року», всіх спортивних журналістів країни з хорошою роботою у сезоні, що минає. І побажати колегам здоров’я, щастя і творчих успіхів у Новому 2009 році!

Правління АСЖУ щиро дякує колективу київського Палацу спорту (директор Віктор Ткаченко) і Посольству республіки Азербайджан в Україні (посол Талят Алієв, почесний член АСЖУ) за братську підтримку в організації і проведенні цієї новорічної зустрічі. Спасибі Вам, друзі, і всім тим добрим людям, хто допоміг нам зробити її теплою, сердечною і святковою! А опублікований фоторепортаж Михайла Ханукаєва і Костянтина Сергієнка дасть прекрасну можливість до кінця відчути його атмосферу. До зустрічі через рік, друзі!

 Фотогалерея з церемонiї нагородження найкращих у 2008 році

 Володимир Лебедко,

Михайло Волобуєв,
президент АСЖУ, член НОК України

 

попередня стаття
наступна стаття

Популярні новини