ГоловнаНовиниПорожня Арена Львів, Ліга Націй, гол Ярмоленка. Дежавю дворічної давнини

Порожня Арена Львів, Ліга Націй, гол Ярмоленка. Дежавю дворічної давнини

 

Здається, ми це бачили у 2018.
 
Написати текст відразу після матчу не вистачило сил. І не тому, що емоції від перемоги переросли у  святкування перемоги, а тому що вони залишилися на Арені Львів. Не можна грати на порожніх стадіонах, матч зі Швейцарією це довів. Нервові підказки від Шеви, вигуки з відтінком обурення  від Зінченка і глухі оплески журналістів у камерній атмосфері. Найкраще місце України не було схоже саме на себе.
 
Ми це вже проходили в 2018. Переможний матч зі Словаччиною в першому розіграші Ліги Націй на порожній Арені Львів здавався чимось незвичайним, ніхто і не думав, що це повториться. Ще сидячи днем в пабі на площі Ринок, озвучив думку про те, як було б круто, якби Ярмоленко знову забив переможний гол. Дежавю.
 
Перший матч збірної після настільки тривалої перерви не подарував якогось свята. Весь матч сидів, як на голках. Після кутового вже на перших хвилинах матчу стало зрозуміло – легкої прогулянки не буде. У першому таймі хлопці в жовтих футболках не були схожі на себе версії матчу з Португалією або Сербією. Помітно нервував і помилявся Михайличенко, який в першій половині гри бігав ближче до медіа-трибуні. Але цілком відплатив за довіру своєї віддачею і гольовою передачею при другому голі.
 
Не вистачало звично високих швидкостей і комбінаційних обстукувань в середині поля від наших європейських легіонерів. Перша така перепасовка відразу призвела до небезпечної атаки і витонченого голу Ярмоли п’ятою. «Щойно в обід  про це говорив», – пробігла думка, що відбилася посмішкою, яка залишилася непоміченою під маскою. Влучання  Малиновського в штангу і гол в наші ворота в його стилі – ще буде що згадати після першого тайму?
 
Адреналіну якось було недостатньо. Зарядив в перерві 500 $ на перемогу України з коефіцієнтом 3,5. Хотів емоцій? Отримуй. Другий тайм точно дивився ще уважніше і реагував не гірше за Шевченка на кожен невдалий пас або потенційне загострення.
 
Тренер був особливо нервовим при помилках Коноплянки, але на прес-конференції після матчу похвалив його. Чи ні. Не зовсім зрозуміло. «У нинішньому стані Жені це дуже хороший матч в його виконанні». А ще хтось є? Можна подивитися?
 
Гол Зінченка прийшов з нізвідки. Щось підказує, що свої нові зуби Саша все-таки може програти. Але ставка досить серйозна. Бив – то  бив, ми лише  раді.
 
Далі були нерви чому Андрій Миколайович більше нікого не змінює, занадто висока концентрація фінтів від Ярмоленка на квадратний метр і поклик Соболя за хвилину до кінця матчу – «Едік, біжи сюди». Він навіть з трибуни не встиг спуститися. Вистояли. Заслужено, але не без нервів.
 
З фінальним свистком впав камінь з душі. Напевно, така перемога нам була потрібна – трудова, нервова, більшу частину часу без м’яча, під постійним пресингом. Від неї ми точно станемо сильнішими. Через секунду прийшло повідомлення, що Іспанія зрівняла рахунок у своєму матчі, а значить після першого туру ми лідери. Груповий етап можна закінчувати?
 
Завтра нам грати все з тієї ж Іспанією на її території. Хвилювання менше, ніж після жеребкування. Навіть більше, є відчуття, що ми фаворити. Не зрозуміло звідки, але є. Хочеться більшого – це, напевно, єдине пояснення. Апетит приходить під час їжі і, здається, ми тільки починаємо свою трапезу.
 
Влад Дунаєнко, член АСЖУ та AIPS 
 

Популярні новини