ГоловнаНовиниЗ дружнім візитом

З дружнім візитом

Учора пізно ввечері з Афін повернулася делегація АСЖУ, яка побувала з дружнім візитом у грецьких колег. Це був перший в історії нашої Асоціації офіційний візит до зарубіжних колег . Він став можливий завдяки запрошенню і активної підтримки нашого великого друга, відомого спортивного журналіста , президента АІПС Європа Янніса Дараса.

Добрі взаємини між АСЖУ і АІПС Європа встановилися кілька років тому, коли цю авторитетну й шановану організацію очолив Я. Дарас , людина незвичайної енергії , високого професіоналізму , чия різноманітна творчість , талант спортивного журналіста і вмілого організатора , давно вже перейшли межі Стародавньої Еллади. З його приходом до керівництва європейської журналістської спортивної організації , у нашого творчого союзу, що входить до АІПС, життя стало набагато цікавішим, ніж раніше. З нами стали більше рахуватися в континентальних спортивних федераціях і об’єднаннях. І що особливо важливо , ми стали дружнішими і толерантнішими один до одного. Сьогодні ми більше знаємо і цікавимося професійною діяльністю і життям інших Асоціацій та Федерацій спортивних журналістів Європи.

Саме за перейняттям цього досвіду, а також для встановлення ще тісныших організаційних і творчих контактів з АІПС Європа делегація АСЖУ і побувала в Греції. Як сказав кореспонденту нашого сайту керівник делегації , президент АСЖУ, член НОК України Михайло Волобуєв , дружній візит до стародавньої і вічно прекрасної Еллади вдався в усіх відношеннях. Українських спортивних журналістів тепло й сердечно приймали не тільки в Афінах, а й у настільки ж давньому місті Нафпліоні , що став на короткий період першою столицею незалежної Греції (1828–1833) після звільнення її від багаторічного османського панування.

– Ми щиро вдячні президенту АІПС Європа Яннісу Дарасу за таку увагу до України, представлену можливість ближче познайомитися з діяльністю нашої головної на континенті організацією спортивних журналістів і, звичайно ж, за безцінне знайомство з історичними пам’ятками та культурою давньої і сучасної Греції, – сказав на закінчення президент АСЖУ. – Ми запросили Янніса Дараса в Україну. І зробимо все можливе , щоб і наш грецький колега отримав від візиту до нас найкращі враження.

За дорученням Правління АСЖУ Михайло Волобуєв вручив президенту АІПС Європа Яннісу Дарасу пам’ятний приз за активну підтримку АСЖУ та її членів на міжнародній арені.

Володимир Лебедко ,
кореспондент сайту АСЖУ

Таким побачив Грецію під час дружнього візиту наш спеціальний фотокореспондент Андрій Клименко.

попередня стаття
наступна стаття

Популярні новини