ГоловнаНовиниСвято єдиноборств

Свято єдиноборств

Днями в Броварському комплексі «Термінал» пройшли ІІ Всеукраїнські ігри єдиноборств. Їх організаторами стали Спортивний комітет України та Державна служба молоді та спорту України.

Карате і сумо, самбо та кікбоксинг, ушу-таолу та джиу-джитсу, панкратіон, ММА та тайландский бокс Муей-Тай, боротьба на поясах Алиш і фрі-файт – ось які види єдиноборств були представлені в цих цікавих змаганнях. Проходили вони протягом одного дня і викликали у численних глядачів (особливо фінальні поєдинки) великий інтерес.

Кожен з цих видів спорту по-своєму гарний і привабливий. І просто чудово, що другий рік поспіль в Україні проводиться подібний фестивальний турнір єдиноборств, що не входять в олімпійську програму.

Втім, і ми всі дуже сподіваємося на це, вже скоро один з них цілком можливо стане олімпійським видом – мова йде про карате. У Броварах його представляла глядачам Українська федерація карате, що виставила кращих своїх бійців з клубів Львова і Києва, Харкова, Чернівців та Сум. На наш погляд, саме безкомпромісні і яскраві поєдинки каратистів і стали окрасою ІІ Всеукраїнських ігор єдиноборств.

Чемпіонський титул тут дістався нашому найсильнішому майстру Станіславу Горун (Львів, клуб «Юніон», тренер Антон Нікулін) переміг у фіналі міцного і дуже здібного бійця Валерія Чебатаря (Чернівці, клуб «Лідер», тренери Олександр Пикулін і Андрій Лозаренко). У цій сутичці, втім, як і у всіх інших поєдинках, що передували фіналу, карате було представлено глядачам у найкращому вигляді – технічне, бойове, атлетичне, емоційне і … загадкове, що робить його привабливішим, особливо для початківців спортсменів. Якщо до успіхів Стаса всі вже звикли, то друге місце для Валерія на настільки представницькому турнірі хороша заявка на майбутнє.

«Бронзові» нагороди тут дісталися каратистам Іллі Нікуліну та Остапу Гладуну (обидва Львів, клуб «Юніон», тренер Антон Нікулін).

Ukrainian Combat Games в Броварах, організовані і проведені на хорошому рівні, стали помітною віхою в спортивному житті країни. І буде чудово, якщо через рік ми знову зустрінемося в ТРЦ «Термінал» вже на ІІІ Всеукраїнських іграх єдиноборств!

Володимир Лебедко,
Михайло Вєтров,

спеціальні кореспонденти
сайту АСЖУ

Бровари, Київська обл.

попередня стаття
наступна стаття

Популярні новини