ГоловнаНовиниМихайло Волобуєв - знову обраний президентом КАСЖ

Михайло Волобуєв – знову обраний президентом КАСЖ

У суботу, 27 лютого, в прес-центрі столичного Палацу спорту відбувся III з’їзд Київської Асоціації спортивних журналістів (КАСЖ). Зі звітною доповіддю про роботу громадської організації за період з листопада 2004 р. по лютий 2010 виступив її президент Михайло Волобуєв. Теми і питання, підняті в доповіді, викликали великий інтерес у делегатів. Обговорення її, а також повідомлення голови Ревізійної комісії Петра Марусенко були відвертими, по-діловому конкретними і професійними.

А поговорити, обмінятися думками столичним спортивним журналістам завжди є про що. Тим паче сьогодні, в дуже непростий період, який переживає Україна і Київ, час, коли всілякі кризи, які завжди супроводжують становлення молодої держави, найтіснішим чином переплелися з економічними та фінансовими проблемами, що охопили багато куди більш розвинені і успішні країни, ніж наша.

КАСЖ з моменту свого створення в березні 1999 року завжди була найбільшою регіональною організацією в структурі Асоціації спортивних журналістів України (АСЖУ), постійно займає в ній лідируюче положення. Сьогодні вона об’єднує в своїх лавах 324 людини, з яких більше 100 є до того ж і членами Міжнародної Асоціації спортивної преси (AIPS), що лише підтверджує високий рівень професіоналізму КАСЖ.

Саме в Києві знаходяться найбільші й популярні в країні ЗМІ, а імена спортивних журналістів Володимира Маєвського та Валентини Пожилової, Віктора Браницького і Валерія Рекунова, Людмили Радченко і Михайла Сороки, Миколи Бочка та Богдана Білейчук, Юрія Бондаря та Віктора Нестеренка, Людмили Мовчан та Михайла Френкеля, Миколи Моторного та Анатолія Чеботарьова відомі всій країні. І цей список чудових київських спортивних репортерів, коментаторів, фотожурналістів можна продовжувати і продовжувати. Більшість з них були делегатами ІІІ з’їзду. Разом з іншими колегами вони дали позитивну оцінку роботі президента і Правління КАСЖ за звітний період, висловивши при цьому чимало цікавих пропозицій і побажань, які, безумовно, підуть на користь подальшому розвитку київської та української Асоціацій.

А потім делегати з’їзду приступили до обрання нового президента і членів Правління Київської Асоціації спортивних журналістів. Воно також вийшло досить цікавим і інтригуючим, бо на пост керівника КАСЖ на період з 2010 по 2015 роки було висунуто дві кандидатури – Михайла Волобуєва (він очолює організацію з дня її заснування в березні 1999 року) і Валентина Щербачова, відомого тележурналіста, який керував Федерацією спортивних журналістів України (попередниці АСЖУ) у період з 1992 по 1999 роки. Віце-президент Асоціації спортивних журналістів України, головний редактор журналів «Губернатор» та «Мер» Богдан Білейчук, ведучий засідання з’їзду на період виборів, запропонував обом претендентам виступити зі своєю програмою майбутнього КАСЖ.

У результаті делегати III з’їзду підтримали «програму життя» Асоціації, запропоновану Михайлом Волобуєвим, продовживши його повноваження президента КАСЖ на новий п’ятирічний період. Членами Правління обрані також – Віктор Браницький ( «Голос України»), Микола Бочок ( «Команда»), Валерій Рекунов ( «Урядовий кур’єр») та Валентин Щербачов (Телекомпанія «Спорт-Україна»).

Учасники суботнього зібрання визначили і своїх представників на III з’їзд Асоціації спортивних журналістів України, який пройде в цьому ж місці 19 березня 2010. Вони також одностайно запропонували кандидатуру Михайла Волобуєва на пост президента АСЖУ на період з 2010 по 2015 роки. Нагадаємо, що в день роботи українського з’їзду пройде і вшанування номінантів конкурсу «Підсумки спортивного 2009 року».

Михайло Вєтров
Фоторепортаж про роботу III з’їзд КАСЖ нашого спеціального фотокореспондента Андрія Клименка.
 

попередня стаття
наступна стаття

Популярні новини