ГоловнаНовиниУФК: 10 років успішної командної гри

УФК: 10 років успішної командної гри

Українська федерація карате (УФК) відзначила 10-річний ювілей. Святкування було приурочено до чемпіонату України, який пройшов у київському спорткомплексі КПІ 16-17 листопада.


У змаганнях серед кадетів, юніорів, молоді та дорослих взяли участь біля 550 спортсменів з 14 регіонів країни. У підсумку з вагомою перевагою тріумфувала збірна Одеської області – 19 золотих, 12 срібних, 15 бронзових нагород. До чільної трійки увійшли збірні Львівської області (9-8-10) та міста Києва (7-11-21). Четвертою стала збірна Чернівецької області (7-8-13). Тобто – традиційний для українських турнірів розклад. Відзначимо вдалий виступ команд Сумської та Житомирської областей, які здобули по 3 золоті медалі. Загалом до медального заліку потрапили представники 12 регіонів.

Організатори турніру (Київська міська федерація карате на чолі з Максимом Бєлєвцовим) відмінно впоралися з завданням. Облаштування локації, дотепне розміщення 5 татамі, усі необхідні умови для розминки, харчування, роботи преси, перебування гостей – все було на кращому рівні.

Проведення турніру належним чином стало можливим завдяки партнерам та спонсорам УФК – генеральному спонсору «Банкомзв’язок», страховій компанії SPARE, компаніям YB Art, Sports Equipment, Uventex, Cuberten, Sportium та іншим – хто вже давно є не лише партнерами, а й добрими друзями федерації, справжніми членами родини українського карате. Набуття таких друзів також є одним зі здобутків УФК за десять років наполегливої праці.

Справжньою фішкою ювілейного чемпіонату стала фото- та автограф-сесія провідних зірок українського карате, наших олімпійських надій – Станіслава Горуни, Анжеліки Терлюги, Аніти Серьогіної та Валерія Чоботаря. Кілька годин вони терпляче, ба навіть із задоволенням, підписували листівки та фотографувались з юними спортсменами та любителями карате. Немає сумніву, що така подія надовго запам’ятається малечі та молоді, а декого серйозно вмотивує на великі спортивні досягнення.

Відсутність головних майстрів на татамі додала інтриги та цікавинки спортивним змаганням: деякі результати виявилися несподіваними. Якщо, скажімо, у перемогах титулованих Катерини Кривої (-50 кг), Анастасії Степашко (68+ кг), Олега Філіповича (-60 кг), Різвана Талібова (84+ кг) не було сюрпризів, то подвійні успіхи молодих бійців, які виграли чемпіонати і по U-21, і по дорослим, справді вразили. Йдеться про Сьюзен Сінчуковську (-55 кг), Діану Шостак (-61 кг), Аліну Карпішину (-68 кг), Андрія Заплітного (-84 кг). Це завтрашній день та перспективне майбутнє українського карате, гідна конкуренція та заміна сьогоднішнім грандам. Символічно, що одеситку Сьюзен Сінчуковську на фінальний бій виводила її уславлена одноклубниця Анжеліка Терлюга.

Були, звичайно, й спірні суддівські рішення, й пристрасті, й травми, й сльози незадоволених. Втім, без цього не буває жодних змагань. Тим більше, такого рівню.

Цього разу чемпіонат провели без традиційної церемонії відкриття з почесними гостями – оскільки всі урочистості перевели до програми святкового заходу, який пройшов увечері 17 листопада у комплексі Champion Hall.

Численну кількість діячів українського карате – функціонерів, тренерів, спортсменів, спонсорів та партнерів, легендарних ветеранів, журналістів, прихильників – привітали почесні гості. Серед них були президент НОК України Сергій Бубка, профільний заступник міністру культури, молоді та спорту Володимир Шумілін, голова Спорткомітету України Ілля Шевляк, керівник департаменту спорту КМДА Вадим Гутцайт. Особливо теплими були слова від ветеранів – почесного президента УФК Валерія Галана, віце-президента УФК, президента Асоціації спортивних журналістів України Михайла Волобуєва, легендарного сенсея Рудольфа Каценбогена – піонера карате в Україні ще 1960-х років.

Президент УФК Сергій Левчук з гордістю та задоволенням слухав щирі вітання та розповідав про десятирічний шлях федерації. Вагомою та приємною стала оцінка Сергія Бубки, який зазначив, що УФК є моделлю того, як має працювати сучасна національна спортивна структура.

Десять років боротьби, руху, долання проблем та труднощів, саморозвитку принесли добрі результати. До історичного олімпійського року Україна підходить одним з провідних гравців на ринку світового карате. Нас знають, нас поважають, з нами рахуються.

Величезна подяка всім, хто доклався до цього, хто невтомно працює задля успіхів українського карате. Попереду нові старти та нові перемоги.

    Прес-служба УФК            

Популярні новини