ГоловнаНовиниПіднімемо келихи, друзі!

Піднімемо келихи, друзі!

Щастя і творчих успіхів, друзі!

Сьогодні, 2 липня, спортивні журналісти планети за доброю традицією піднімуть келихи за своє професійне свято. Міжнародна асоціація спортивної преси (AIPS), створена в далекому вже 1924 року, об’єднує нині представників різноманітних ЗМІ з майже 152 країн. Без цієї міжнародної творчої громадської організації сьогодні неможливо представити світовий і олімпійський спорт. Найкраще всього про величезний авторитет AIPS говорять її багатолітні дружні і плідні взаємини з Міжнародним олімпійським комітетом (МОК) і абсолютно зі всіма найбільшими міжнародними спортивними федераціями і об’єднаннями планети.

Повноправним членом AIPS є й Україна, яку представляє Асоціація спортивних журналістів України (АСЖУ). Нас зараз 130 індивідуальних членів AIPS, а в 1999 році, коли була створена АСЖУ, – лише 15. Особливо приємно навіть не стільки разюче кількісне зростання журналістів-міжнародників (хоча це явище само по собі чудове і не може не викликати відчуття законної гордості за незалежну Україну), скільки стрімке розширення географії мешкання нових членів AIPS. Якщо раніше до Міжнародної Асоціації входило майже 100 % спортивних журналістів зі столиці України, то сьогодні чи не третина колег – зі Львова і Донецька, Дніпропетровська і Запоріжжя, Харкова і Миколаєва, інших міст країни. Нас поважають, з нами рахуються в Міжнародній організації, без членства в якій порою проблематично отримати акредитацію на Олімпійських іграх, чемпіонатах світу і Європи, таких змаганнях як «Формула-1» і тенісні турніри «Великого шолому».

Сердечно поздоровляючи всіх спортивних журналістів України, а не лише членів AIPS, з Міжнародним днем спортивних журналістів, хочу побажати колегам – подальших творчих успіхів, здоров’я і щастя! Ви – кращі. І хай вас завжди супроводжує успіх!

Зі святом, друзі!

Михайло Волобуєв,
президент АСЖУ,
член НОК України

Популярні новини