ГоловнаНовиниВиклик долі

Виклик долі

24-25 квітня 2015 року в м. Черкаси в легкоатлетичному манежі СДЮСШОР (вул.Пастерівська,102) за сприяння Міністерства освіти і науки відбудеться Національний турнір Спеціальної Олімпіади України (СОУ) з легкої атлетики, який збере 60 спортсменів з відхиленнями у розумовому розвитку з 7 областей України. В програмі змагань біг на 100м, 200м, 800 м, естафета 4 х 100 м (змішана команда), стрибок у довжину з розбігу та штовхання ядра.

В рамках турніру проводитиметься 24 квітня 2015 року о 19.00 семінар для тренерів СОУ в готелі «Нива» (вул.Смілянська,144).

Легка атлетика наймасовіший вид спорту СОУ, котрий збере в Черкасах як переможців Всесвітніх Ігор СОУ так і легкоатлетів, що вперше братимуть участь у всеукраїнських змаганнях СОУ. Команди-учасниці представлятимуть спортсмени з відхиленнями у розумовому розвитку клубів СОУ, учні спеціальних шкіл-інтернатів, вихованці будинків-інтернатів та партнерських громадських організацій – всі вони спортсмени Спеціальної Олімпіади України, які кидають виклик долі та демонструють нашому суспільству яскравий приклад мужності та сили духу. Через «королеву спорту» – легку атлетику, СОУ намагається залучити до занять фізичною культурою і спортом якомога більше людей з інвалідністю з метою їх оздоровлення, встановлення дружніх стосунків та залучення до здорового способу життя.

Урочиста церемонія відкриття розпочнеться на стадіоні 25 квітня 2015 року о 10.00. Турнір відбудеться за підтримки Спеціальної Олімпіади Міжнародної, МакДональдз Юкрейн Лтд та Кока-Кола Україна.

Андрій Підварко,
в.о. національного директора
Спеціальної Олімпіади України
 

попередня стаття
наступна стаття

Популярні новини