ГоловнаНовини«З послабленням карантину передусім забезпечено поступове відновлення навчально-тренувального процесу», - Вадим Гутцайт

«З послабленням карантину передусім забезпечено поступове відновлення навчально-тренувального процесу», – Вадим Гутцайт

 

Під час карантину Міністерство молоді та спорту тісно співпрацювало з Міністерством охорони здоров’я і разом напрацьовували плани поступового виходу з карантину для українських спортсменів. Про це повідомив Міністр Мінмолодьспорту Вадим Гутцайт під час прес-брифінгу, присвяченому 100 дням уряду.

«Наша робота майже відразу зіткнулася із всесвітньою пандемією. Тому, розпочали працювати не в дуже звичному руслі. Але, ми не стояли на місці в очікуванні закінчення карантину. 100 днів, не багато і не мало. За цей час, ми, в першу чергу, відновили роботу Мінмолодьспорту після реорганізації та визначили стратегічні напрями розвитку. Також забезпечили поступове відновлення навчально-тренувального процесу з метою забезпечення належної підготовки членів національних збірних команд України до Олімпійських, Паралімпійських, Дефлімпійських, Всесвітніх ігор та рейтингових змагань. Робимо все сто разів обдумуючи, адже нам дуже важливе здоров’я наших атлетів», – зазначив Міністр.

Відтак з послабленням карантину почали оновлювати свою роботу басейни, спортивні зали та школи. Вадим Гутцайт також додав, що за 100 днів роботи було підготовлено та розроблено Стратегію розвитку фізичної культури і спорту до 2028 року й Концепцію Державної цільової соціальної програми “Молодь України” на 2021-2025 роки.

«Ще хочу зазначити, що відтепер Правила спортивних змагань з видів спорту, визнаних в Україні, не подаються на державну реєстрацію. Щодо молодіжної політики, то за підтримки USAID, розроблено  веб-портал мобільності та можливостей для молоді, де вони зможуть знайти всю актуальну та перевірену інформацію про розвиток, навчання, подорожі та змістовне дозвілля. Ми також досягли домовленості з ЮНІСЕФ та розпочали розробку порталу волонтерських можливостей. Ми високо цінуємо внесок волонтерів та волонтерських організацій у розвиток нашої держави, тому створення нових можливостей для волонтерства – один з пріоритетів нашої роботи», – додав Вадим Гутцайт.

Міністр наголосив, що за 100 днів не встигли збудувати інфраструктурні об’єкти, але вже до вересня цього року планується ввести в експлуатацію 12 об’єктів у 9 областях України. А до кінця року будуть відкриті ще 59 об’єктів майже в 20 областях. Також за рахунок коштів ДФРР профінансовано 120 об’єктів на суму майже 11 млрд грн.
 
«Плани чітко намічені. Продовж літа проведемо кілька десятків всеукраїнських заходів та навчально-тренувальних зборів. Чітких графіків поки що не може бути з причини карантину, але ми тримаємо руку на пульсі. Хочу також повідомити, що на порядку денному є навіть вивчення питання щодо проведення в Україні Олімпійських ігор спільно з Республікою Білорусь. Розуміємо, що пандемія вносить свої правила, але для нас – це не привід зупинятися. Попереду ще багато викликів та перепон. Ми продовжуємо готуватися до Олімпіади та міжнародних заходів в Україні. Так, це складніше, ніж в простих не карантинних умовах, але, впевнений, наша команда з цим точно впорається», – підсумував Вадим Гутцайт.
 
 

 

Популярні новини